FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Management interimar la Metro AG

Management interimar la Metro AG

Retailerul german Metro AG a anunțat că noua conducere interimară a companiei va fi formată din Christian Baier, directorul financiar, alături de Rafael Gasset, director de operațiuni, care își vor asuma împreună responsabilitățile de CEO după plecarea lui Olaf Koch. Acesta va părăsi compania începând cu 31 ianuarie 2021, după opt ani la conducerea acesteia, dar cu 14 luni înainte de terminarea actualului mandat.

Președintele consiliului de supraveghere al Metro AG, Juergen Steinemann, a afirmat că are toată încrederea în cei doi manageri și în capabilitățile lor până la selectarea unui nou CEO. Ambii au atât experiență în finanțe, dar și în operațiunile din retailul engros, dând dovadă de performanțe notabile în acest an dificil. Juergen Steinemann a mai declarat că noul CEO va fi anunțat în următoarele luni.

Christian Baier s-a alăturat retailerului german în 2011 și este membru al board-ului Metro din noiembrie 2016. Cariera lui Rafael Gasset în cadrul companiei a început în 2008, el fiind ales ca membru al board-ului în acest an, cu misiunea de a se focusa pe piețe ca Rusia, Asia, Europa de Est, în care retailerii independenți joacă un rol important.

În prezent, Metro AG se confruntă cu o nouă încercare de preluare din partea EP Global Commerce (EPGC), un vehicul de investiții controlat de miliardarul ceh Daniel Kretinsky.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content