Cargus vrea volume de livrări mai mari cu 20% și investește masiv în inovații tehnologice

Cargus, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de curierat din România, estimează o creștere a volumelor de livrări cu 20% pentru acest an, atât la nivel național, cât și internațional, și investește masiv în inovații tehnologice și în servicii de livrare out of home. Cargus vrea volume de livrări mai mari cu 20% și investește masiv în inovații tehnologice

În ultimii doi ani, Cargus a investit 20 de milioane de euro în infrastructura sa operațională, în soluții tehnologice pentru destinatarii finali, în servicii de livrare accesibile și rapide. Compania s-a concentrat, de asemenea, pe extinderea rețelei SHIP & GO și a soluțiilor digitale integrate pentru businessurile din e-Commerce.

Pentru anul acesta și următorii doi sunt planificate investiții importante, cu un puternic accent pe inovațiile tehnologice și noile soluții de livrare, cum ar fi rețeaua APM (lockers), care urmează să fie lansată în a doua jumătate a anului 2022. Inovațiile și soluțiile integrate de livrare pentru piața de e-Commerce reprezintă direcții strategice pe termen lung pentru Cargus.

"Serviciile de curierat sunt o parte esențială a ecosistemului general de business, precum și un factor de creștere pentru companii, în special pentru cele din industria comerțului electronic. Așadar, misiunea noastră este de a continua să dezvoltăm soluții integrate care pot oferi standarde înalte de excelență în livrare și o experiență completă pentru clienți – rapid, ușor și eficient. Vom continua să investim în infrastructura noastră logistică, dar și în soluții de livrare digitale, actuale", a declarat Olivier van Houtte, CEO Cargus.

Potrivit indicatorilor financiari ai companiei, Cargus a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 450 de milioane de lei și un nivel constant al volumelor livrate, menținând același trend ca în anul precedent. Segmentul B2C, care reprezintă o pondere importantă în structura companiei, a crescut cu 7%, odată cu schimbarea comportamentului de consum din timpul pandemiei.

De asemenea, noile parteneriate de business de pe piețele internaționale și captarea evoluției comerțului electronic reprezintă, la rândul lor, factori de creștere. La acestea se adaugă serviciile de livrare pe care Cargus le furnizează: rețeaua de lockere, rețeaua PUDO, soluțiile de e-fulfilment, abonamentele dedicate afacerilor mici și inovațiile digitale.

CTP își extinde parteneriatul cu Cargus prin o nouă locație în Sibiu
CTP își extinde parteneriatul cu Cargus prin o nouă locație în Sibiu
CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa,...
 Cargus anunță lansarea primei platforme de e-Commerce pentru servicii de livrare din România
Cargus anunță lansarea primei platforme de e-Commerce pentru servicii de livrare din România
Cargus aduce pe piața din România prima platformă de e-Commerce pentru servicii de livrare dedicată...

Anul trecut, Cargus a deschis 9 depozite logistice noi, situate în zone geografice strategice, dotate cu linii de lucru capabile să dubleze sau chiar să tripleze capacitatea de sortare a coletelor, ceea ce a reprezentat o investiție de 8,5 milioane de euro.

Totodată, compania și-a extins și rețeaua de puncte SHIP & GO, depășind, astăzi, peste 700 de locații, în toată țara.

De asemenea, echipamentele pentru curieri au reprezentat o investiție de 7,5 milioane de euro. Important de menționat sunt dispozitivele mobile cu care au fost echipați curierii Cargus, care au permis implementarea simplă și eficientă a soluției de plată PIN on Glass (plata cu cardul la livrare).

Planuri pentru 2022: accent pe e-commerce, out of home și inovații

Bugetul de investiții din acest an se va concentra pe segmentul de business e-Commerce, pe inovații tehnologice, creșterea calității serviciilor, extinderea și dezvoltarea rețelei out of home (OOH) și a amprentei logistice.

O altă serie de investiții consistente vor fi făcute, în acest an, în crearea și dezvoltarea unei rețele proprii de APM-uri Cargus (lockers).

De asemenea, compania a deschis un nou depozit Cargus pentru zona București-Ilfov, care va dubla capacitatea de operare a celui din Măgurele și va investi, de asemenea, în modernizarea altor 16 centre logistice.

În prezent, Cargus numără peste 5.000 de angajați și colaboratori, oferă servicii de curierat cu livrare la adresă, dar și printr-o rețea națională de sute de locații SHIP & GO, unde clienții pot ridica sau trimite pachete, deține 5 centre naționale de sortare, 51 de centre operaționale și o echipă de peste 2.500 de curieri care efectuează peste 50 de milioane de livrări pe an.

La începutul anului 2019, Cargus a fost preluat de Mid Europa Partners Investment Fund, unul dintre cei mai activi investitori din România.

Cargus îl numește pe Mircea Andriescu în rolul de Head of International Sales
Cargus îl numește pe Mircea Andriescu în rolul de Head of International Sales
Cargus, una dintre cele mai importante companii din industria de curierat din România, anunță numirea lui Mircea...
Cargus bifează venituri mai mari cu peste 10% în S1
Cargus bifează venituri mai mari cu peste 10% în S1
Cargus, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de curierat din România, a înregistrat în primul...
Cargus ajunge la 3.000 de locații SHIP & GO
Cargus ajunge la 3.000 de locații SHIP & GO
Cargus, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de curierat din România, a atins un număr de 3.000...
Un nou CEO pentru Cargus
Un nou CEO pentru Cargus
Cargus anunță numirea lui Yannick Mooijman în funcția de CEO al companiei de curierat, preluând acest rol de la...