FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lidl va deschide primele sale magazine în Letonia

Lidl va deschide primele sale magazine în Letonia

Lidl va deschide în curând primele unități în Letonia, în condițiile în care până în prezent niciun alt discounter nu a funcționat în statele baltice.

Compania ar urma să intre pe piață cu 10-12 magazine, pentru care personalul a fost deja recrutat, după cum anunța compania la mijlocul lunii decembrie. Centrul logistic din Riga urmează să intre în funcțiune săptămâna viitoare, potrivit Lebensmittel Zeitung.

Intrarea în țară a fost inițial planificată pentru 2019. Cu toate acestea, deschiderea a fost amânată ca urmare a deciziei Lidl de a-și construi propriul centru de distribuție în Riga. Centrul logistic de 51.000 de metri pătrați a fost finalizat în iulie anul trecut pentru 55 de milioane de euro, în același timp cu primele zece magazine, și găzduiește și sediul central Lidl. Mai mult, conducerea Lidl Letonia este, de asemenea, responsabilă pentru extinderea în Estonia.

În statele baltice, gamele de mărci private ale retailerilor locali sunt încă subdezvoltate în comparație cu alte țări europene și reprezintă doar aproximativ 15% din vânzările de alimente. De asemenea, datorită venitului relativ ridicat, calitatea și nu prețul sunt în prim plan în cadrul deciziilor de achiziție. În același timp, și nivelul prețurilor este semnificativ mai mare decât în statele vecine, așa cum ar fi Polonia.

Lidl nu pare să vizeze cele mai mici prețuri în Lituania. În comparațiile lunare făcute de PricerLT pentru un coș de cumpărături cu 32 de articole entry-level, Lidl se află adesea doar pe locul doi sau pe al treilea. Cele trei țări baltice sunt dominate de retailerul lituanian multi-format Maxima și, de asemenea, de retailerul suedez Ica Gruppen cu piețele sale Rimi. Grupul Rewe operează și supermarketurile sale „iki” în Lituania.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content