FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lidl se extinde în zone noi pe piața locală

Lidl se extinde în zone noi pe piața locală

Retailerul german continuă expansiunea în România și bifează prima sa unitate comercială din orașul Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Noul magazin se află pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, nr. 34, și dispune de o suprafață de vânzare de 1.300 de metri pătrați. Totodată, în linie cu ultimele locații inaugurate, în parcarea magazinului a fost instalată o stație de încărcare pentru automobilele electrice.

Odată cu deschiderea magazinului, retailerul german își extinde echipa cu 20 de noi angajați.

În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 8.000 în România, unde are deschise peste 275 de magazine și cinci centre logistice.

La finalul anului trecut, Lidl România bifa o cifră de afaceri de 9,7 miliarde de lei și un profit net de peste 491 de milioane de lei. Datele raportate către Ministerul Finanțelor arată o creștere de 25% față de 2018, un avans de trei ori peste performanța pieței.

Cifrele sunt încă și mai mari luând în calcul raportările de la încheierea anului financiar care, în cazul Lidl, înseamnă finalul lunii februarie 2020. În acest context, planurile companiei pentru 2021, an aniversar pentru companie, sunt mărețe: o rețea de 300 de magazine pe piața locală și prima poziție în topul retailerilor din România.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content