FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lidl inaugurează primul magazin cu acoperiș verde din Ploiești

Lidl inaugurează primul magazin cu acoperiș verde din Ploiești

Lidl continuă investițiile în România și inaugurează primul magazin cu acoperiș verde din Ploiești, al 12-lea de acest tip din portofoliul companiei.

Noul magazin este situat pe strada Apelor, nr. 2, are o suprafață de vânzare de peste 1.300 metri pătrați și dispune de peste 110 locuri de parcare, precum și de o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.

Orarul de funcționare a magazinului va fi de luni până sâmbătă, între 7:30 și 21:00, iar duminică între 8:00 și 20:00.

Odată cu deschiderea noii unități, se vor crea 35 de noi locuri de muncă.

Lidl optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, iar noul magazin din Ploiești dispune de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică.

Printre acestea se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență, sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de ventilație, stația de încărcare pentru automobile electrice, dar și acoperișul verde. Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an.

În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 11.200 de magazine. La acestea se adaugă și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 310.000 de angajați, dintre care peste 8.000 în România, unde retailerul german are deschise 290 de magazine și 5 centre logistice.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content