FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Letca investește în ambalaje 100% reciclabile

Letca investește în ambalaje 100% reciclabile

Cea mai mare seră din sticlă bio din România continuă seria de acțiuni sustenabile ce au în focus protejarea mediului înconjurător și reducerea amprentei de carbon a companiei. Noile investiții Letca aduc schimbări importante în ceea ce privește modul de ambalare și materialele utilizate în acest proces.

Astfel, toate caserolele pe care Letca le utilizează sunt certificate Forest Stewardship Council (FSC), o organizație internațională independentă, non-guvernamentală și non-profit înființată în anul 1993 pentru a promova managementul forestier responsabil în pădurile din întreaga lume. Certificarea (FSC) reprezintă pentru consumatorii și partenerii Letca o garanție a faptului că ambalajele provin din materiale 100% reciclate.

Adezivul utilizat pentru caserolele Letca este compus doar din materiale conforme cu cerințele stipulate în politicile de contact cu alimentele. Aceste materiale au fost selectate din considerente de sustenabilitate pentru contactul direct și indirect cu produsele alimentare.

Compania a implementat un proces sustenabil de ambalare integral, odată cu introducerea foliei reciclabile Biobased, 100% reciclabilă. Acest tip de folie poate fi produs din materiale naturale, organice și nu implică factori poluanți precum cărbune sau petrol, așadar generează emisii reduse de CO2.

„Cred cu tărie că sustenabilitatea înseamnă acțiuni concrete și măsurabile. De aceea, deciziile noastre decurg din principiile la care am aderat încă de la înființarea companiei. Pentru noi primează atât gustul legumelor Letca, cât și modul în care le producem. Acest proces are ca scop punerea pe piață a legumelor ecologice, într-un mod responsabil, ce implică folosirea resurselor în mod inteligent pentru a minimiza impactul asupra mediului înconjurător. Cu precădere într-un business care e strâns legat de natură, cred că trebuie să o protejăm și să lucrăm alături de ea”, susține Ramona Pandelaș, CEO Letca.

Sustenabilitatea la Letca pornește încă de la creşterea legumelor direct în pământ, fără pesticide sau alte substanțe chimice. Pe tot parcursul procesului de cultivare sunt urmărite cele mai înalte standarde de calitate, de la sămânţă și până la ambalare. Plantele beneficiază de un mediu propice, natural de creştere şi dezvoltare în ceea ce privește temperatura, umiditatea, îngrăşămintele organice și, mai ales, lumina. Refolosirea unor resurse precum apa de ploaie sau resturile din agricultură (biomasa) pentru încălzirea serelor pe timpul iernii şi până la utilizarea materialelor 100% reciclate pentru ambalarea produselor reduc considerabil impactul companiei asupra mediului.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content