FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lăptăria cu Caimac obține finanțarea de 3 mil. € printr-un plasament privat de obligațiuni

Lăptăria cu Caimac obține finanțarea de 3 mil. € printr-un plasament privat de obligațiuni

Agroserv Măriuța SA, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, a încheiat plasamentul privat de obligațiuni prin care a atras 3 milioane euro, cu scadență în 2025.

Obligațiunile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare de la Bursa de Valori București și Lăptăria cu Caimac devine primul business cu activitate în domeniul lactatelor care listează obligațiuni pe piața AeRO a BVB.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Intermediar și Consultant Autorizat.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligațiuni negarantate și neconvertibile în acțiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro, oferta fiind adresată unui număr de până la 150 investitori.

Plasamentul a fost suprasubscris, iar oferta a fost suplimentată, atrăgând în total 3 milioane euro la o dobândă de 5,25%, reprezentând cel mai mic cost de finanțare obținut în 2020 la oferte de obligațiuni similare. La plasament au subscris 94 de investitori, atât persoane fizice, cât și investitori instituționali.

„Acesta este un pas important pentru proiectele pe care vrem să le desfășurăm în perioada următoare, iar reacția primită din partea investitorilor ne face să ne gândim la posibilitatea de a creiona un drum către finanțări viitoare prin piața de capital”, susține Adrian Cocan, Manager de proiect Lăptăria cu Caimac.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori București. Lăptăria cu Caimac își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună, sub simbolul MILK25E.

„Agroserv Măriuța este o poveste a antreprenoriatului românesc în care se întâlnesc două generații, ducând astfel compania la următorul nivel. Încheierea cu succes a plasamentului privat validează două aspecte, faptul că bursa este un canal viabil pentru finanțarea companiilor și că programul Made in Romania al Bursei de Valori București este util pentru companiile care au participat la el”, afirmă Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București. Fondurile obținute de companie din listarea obligațiunilor vor fi folosite pentru dezvoltarea fabricii. Mai exact, este vorba despre extinderea secției de producție și construcția unui depozit nou.

„Avem deja 14 produse lansate, care au ajuns luna aceasta și în Germania, iar apetitul clienților este în creștere, astfel încât evoluția fabricii intră într-o nouă etapă. Cea mai urgentă investiție devine extinderea secției de producție și a depozitului existent. Vom lansa două noi categorii de produse, brânzeturi și unt, pe care sperăm să le avem la rafturi în toamna anului viitor”, completează Adrian Cocan.

În paralel, Lăptăria cu Caimac va mai desfășura două investiții: construirea unei stații de biogaz și un sistem de recuperare și de refolosire a sticlei.

„Am scris deja proiectul pentru stația de spălare sticle și ne-am înscris pentru evaluarea acestuia în vederea finanțării, iar speranțele noastre sunt ca în 2021 să demarăm construcția stației de spălare ambalaje. De asemenea, în 2022 sperăm să demarăm construcția stației de biogaz și astfel, în 2024 compania să fie pe un drum drept către o companie carbon neutral”, adaugă Adrian Cocan.

Cumulat, investițiile estimate pentru următorii ani se ridică la 16 milioane de euro.

Agroserv Măriuța a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, triticale, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 de animale). Începând cu anul 2018, compania a pus în funcțiune o fabrică modernă de lactate și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac pentru care a fost nevoie de o fermă proprie.

Fabrica de procesare, o investiție care s-a ridicat la peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content