FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lactalis preia divizii ale Kraft Heinz în schimbul a 3,2 miliarde de dolari

Lactalis preia divizii ale Kraft Heinz în schimbul a 3,2 miliarde de dolari

Mai multe divizii Kraft Heinz axate pe producția de brânzeturi vor intra în portofoliul grupului Lactalis în urma unei tranzacții estimate la 3,2 miliarde de dolari.

Potrivit informațiilor Food Business News, acordul include diviziile de brânzeturi naturale, cele rase și cele specializate pe care Kraft Heinz le deține în Statele Unite, businessul cu brânză rasă din Canada, dar și întreaga afacere internațională cu brânzeturi care include brandurile Breakstone, Knudsen, Polly-O, Athenos, Hoffman și Cracker Barrel. În cazul mărcii Cheez Whiz, preluarea vizează doar piețele din afara Statelor Unite și Canadei.

În portofoliul Kraft Heinz vor rămâne brandurile Philadelphia, Kraft Singles, Velveeta și Cheez Whiz pentru piața din Canada și cele din Statele Unite, dar și Kraft, Velveeta și Cracker Barrel Mac & Cheese la nivel internațional, precum și businessul internațional cu sosuri.

Acordul încheiat de cei doi giganți alimentari prevede și o licență pentru mărcile Kraft de brânzeturi naturale, cele rase și sortimentele internaționale, dar și specialitățile vândute sub brandul Velveeta. 

Tranzacția ar urma să fie încheiată în prima parte a anului viitor și va fi supusă reglementărilor de ordin concurențial. Diviziile care ar urma să fie preluate de grupul Lactalis au generat vânzări de aproximativ 1,8 miliarde de dolari în ultimul an fiscal.

Aproximativ 750 de angajați vor fi transferați de la Kraft Heinz la Grupul Lactalis în urma acestui acord. Gigantul american susține că banii obținuți în urma tranzacției vor fi folosiți pentru plata unor datorii. Potrivit raportului financiar, la începutul acestui an Kraft Heinz avea datorii cumulate de 22,9 miliarde de dolari.

„Credem că aceste afaceri cu brânzeturi și produse lactate vor prospera în mâinile unei companii de renume mondial pe piața lactatelor cum este grupul Lactalis. În același timp, reașezarea businessului ne va permite să ne concentrăm mai mult pe mărcile unde avem o vizibilitate mai puternică în piață și perspective mai bune de creștere”, susține Miguel Patricio, Director Executiv al Kraft Heinz, într-o declarație citată de Food Business News.

Cu sediul central în Franța, grupul Lactalis și-a extins prezența în SUA în ultimii ani. Compania operează opt fabrici în New York, Vermont, New Hampshire, Wisconsin, Idaho, Arizona și California. Printre mărcile produse se numără Président, Galbani, Parmalat, Stonyfield Organic, Siggi’s și Karoun. Numai în SUA, pentru Lactalis lucrează 2.600 de persoane.

Sursă foto: CNBC

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content