FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lactalis achiziționează brandul european de brânză Leerdammer

Lactalis achiziționează brandul european de brânză Leerdammer

Bel Group și Lactalis Group au anunțat oficial demararea negocierilor, ca urmare a semnării unei promisiuni unilaterale de cumpărare a businessului care include Royal Bel Leerdammer Olanda, Bel Italia, Bel Deutschland, marca Leerdammer și toate drepturile conexe plus Bel Shostka Ucraina, de la Lactalis.

Sicopa, o filială deținută integral de Bel, va transfera respectivele active către Lactalis în schimbul a 1.591.472 acțiuni Bel (23,16% acțiuni) deținute de Lactalis. În urma tranzacției, Lactalis va deține o participație de 0,90% la Bel. La 31 decembrie 2021, veniturile Leerdammer și Bel Shostka Ucraina erau de aproximativ 500 de milioane de euro.

„În conformitate cu prioritățile noastre strategice, continuăm să ne dezvoltăm afacerea și să preluăm alte trei segmente de piață, și anume lactate, fructe și plante, consolidându-ne astfel poziția în zona gustărilor sănătoase. Prin această ofertă de vânzare a activelor, reafirmăm modelul nostru independent de afacere de familie, care ne oferă libertatea de a avea o viziune pe termen lung. Pentru Leerdammer, această ofertă înseamnă o șansă unică de a beneficia de susținerea Lactalis", a declarat Antoine Fievet, Președinte și CEO al Bel Group.

Vânzările Leerdammer s-au dublat de la momentul în care brandul a fost achiziționat de Bel, în 2002. În conformitate cu prioritățile sale strategice, Lactalis va sprijini în mod activ creșterea Leerdammer, punând la dispoziție în acest sens facilitățile globale ale grupului.

„Suntem încântați de perspectiva de a susține creșterea acestui brand pe care oamenii îl adoră. Această înțelegere ne oferă o deschidere pe piața brânzeturilor olandeze și producția în Olanda prin intermediul a trei fabrici", a adăugat Președintele Grupului Lactalis, Emmanuel Besnier.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content