FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Kaufland, undă verde pentru 92 de magazine Real

Kaufland, undă verde pentru 92 de magazine Real

Autoritățile din Germania au aprobat tranzacția prin care Kaufland a achiziționat 92 magazine Real, iar Globus alte 24 magazine, de la grupul SCP.

Inițial, Kaufland și-a exprimat intenția de a cumpăra 101 magazine, dar a renunțat la 9 dintre ele, pe motive legate de concurență neloială în anumite orașe din Germania. În următoarele luni, magazinele vor fi integrate în lanțul Kaufland.

Conform autorităților din domeniul concurenței din Germania, în ceea ce privește achiziția Globus, nu există niciun fel de probleme, deoarece legislația din domeniu are rolul de a întări poziția retailerilor mici și mijlocii.

Pe lângă Kaufland și Globus, și Edeka și-a manifestat intenția de a prelua 72 de magazine Real, însă nu a primit deocamdată avizul oficialităților din domeniul concurenței, termenul până la care acest lucru ar trebui să se întâmple fiind 22 februarie 2021.

La începutul anului trecut, Metro a vândut rețeaua Real către SCP, un grup din Luxemburg controlat de oameni de afaceri din Rusia. SCP nu a făcut un secret din faptul că va vinde imediat compania pe bucăți.

Tranzacția a inclus 276 magazine Real, businessul digital (inclusiv marketplace-ul real.de), 80 de proprietăți imobiliare și toate companiile afiliate Real.

În toamna lui 2020, grupul german Schwarz, proprietarul rețelelor Lidl și Kaufland, a primit avizul favorabil al Comisiei Europene pentru preluarea Real Digital, care operează platforma online real.de.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content