FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Kaufland dotează Spitalul Clinic de Urgență București cu cea mai rapidă soluție de sterilizare

Kaufland dotează Spitalul Clinic de Urgență București cu cea mai rapidă soluție de sterilizare

Kaufland România și Modulab au donat către Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) un robot inovator autonom ce sterilizează eficient cu lumină UVC atât suprafețele, cât și aerul, în doar câteva minute. Acesta a fost dezvoltat de inventatorii români de la Agora Robotics, parte a Modulab, și finanțat de Kaufland România.

Robotul este o platformă mobilă inteligentă de sterilizare fără contact care a fost finalizat în luna octombrie, a trecut printr-o procedură de testare, iar ulterior a fost donat către Spitalul Clinic de Urgență București, secția de Cardiologie, pentru a susține eforturile medicilor în lupta cu pandemia.

Datorită lămpilor UVC, acesta distruge toate bacteriile, fungii și virusurile, nu doar Sars-Cov-2, ci și cele responsabile de infecțiile nosocomiale.

,,Salvador”, așa cum a fost denumit robotul MUV Sanitiser donat către spitalul Floreasca, are o capacitate totală de 5200W, ceea ce îl face unul dintre cei mai puternici roboți din categoria lui din lume și are o sursă de radiație UVC extrem de puternică (1KW). Acesta are o autonomie de peste 5 ore și poate steriliza un spațiu de 25 metri pătrați în mai puțin de 10 minute.

Robotul a fost produs de grupul care a creat primii roboți autonomi din România, Agora Robotics, ce aparține companiei românești Modulab, cu peste 15 ani de experiență în cercetare, dezvoltare și prototipare. 

„Pentru noi, la Kaufland România, investiția în sănătate a fost mereu o prioritate, iar 2020 ne-a dat tuturor ocazia să fim cât mai solidari. În acest an foarte dificil, Kaufland România a sprijinit cu peste 2 milioane de euro proiectele care combat efectele negative ale pandemiei. Printre acestea se numără și robotul Salvador, conceput și produs 100% de o companie românească. Ne bucurăm că împreună cu Modulab îl donăm pe Salvador către spitalul Floreasca”, a adăugat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Încă de la debutul pandemiei, Kaufland România s-a implicat activ în susținerea comunității, sprijinind dezvoltarea proiectelor de responsabilitate socială ce răspund nevoilor urgente medicale, de educație, sociale sau de sprijin pentru grupurile vulnerabile, a căror valoare a depășit 2 milioane de euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content