FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Kaufland continuă programul „În stare de bine” și oferă finanțare de peste 4,87 milioane de lei

Kaufland continuă programul „În stare de bine” și oferă finanțare de peste 4,87 milioane de lei

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) lansează Apelul 1 pentru propuneri de proiecte 2021 în cadrul programului „În stare de bine”. Bugetul total al programului susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile este în acest an de 4.870.000 lei. Din această sumă, un procent de 50% (2.435.000 lei) va fi alocat pentru Apelul 1. Valoarea minimă a sprijinului financiar acordat pentru un proiect este de 50.000 lei, iar valoarea maximă nu poate depăși 240.000 lei.

În cazul în care activitățile propuse prin proiect necesită costuri mai mari decât finanțarea solicitată, solicitantul poate să asigure diferența necesară printr-o contribuție în numerar din alte surse, cu condiția ca aceasta să fie cel mult egală cu valoarea finanțării solicitate pentru proiect.

În cadrul proiectelor finanțate în programul „În Stare de Bine” este încurajată colaborarea cu diverse entități (alte ONG-uri, instituții publice, mediul de afaceri local etc.) pentru a maximiza rezultatele și efectele proiectului propus.
Parteneriat oficial în cadrul proiectului poate fi însă realizat doar între două sau mai multe organizații neguvernamentale.

Organizație parteneră în proiect în contextul acestui program este considerată orice organizație care respectă regulile de eligibilitate, cu o contribuție relevantă în cadrul proiectului pentru atingerea rezultatelor acestuia sau în relație cu beneficiarii proiectului și care administrează o parte din bugetul proiectului.

Durata minimă a unui proiect înscris în carul Apelului 1/2021 este de 3 luni, iar durata maximă estimativă este de 8 luni. Cât despre perioada de depunere a proiectelor pentru Apelul 1, termenul este cuprins între 14 aprilie 2021, ora 09:00 și 16 aprilie 2021, ora 16:00.

Organizația estimează ca dată de începere a proiectelor data de 1 iulie 2021, iar toate proiectele trebuie să își încheie implementarea activităților până la data de 28 februarie 2022.

Programul „În Stare de Bine” oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România, care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă și care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Lansat în 2018, programul a susținut până acum 69 de asociații, fundații sau federații care au primit finanțare directă în valoare totală de 3 milioane de euro pentru proiecte cu impact pozitiv în comunitățile din România.

Numai în 2020 au fost susținute 29 de organizații care au venit în ajutorul a peste 38.000 de beneficiari din 224 de orașe și comune din întreaga țară. O mare parte dintre activități au fost derulate în sprijinul comunităților și persoanelor cel mai afectate de pandemie.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content