FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Johnnie Walker, ambalat în sticle din hârtie

Johnnie Walker, ambalat în sticle din hârtie

Producătorul renumitului whisky Johnnie Walker anunță că băutura va fi disponibilă în ambalaje reciclabile, care nu conțin plastic, din 2021.

Potrivit Reuters, reprezentanții Diageo Plc vor face eforturi tot mai mari pentru a elimina plasticul din producție, primul pas fiind tocmai sticlele din hârtie.

Concret, este vorba despre o pastă similară celei din care este făcută hârtia, iar pe interior va fi aplicată o rășină care nu va modifica gustul băuturii. Producția acestui tip de ambalaj este dezvoltată în parteneriat cu Pilot Lite. Diageo Ltd și Pilot Lite au pus bazele unei noi companii producătoare de ambalaje sustenabile, Pulpex Ltd.

Pulpex va produce sticle din hârtie inclusiv pentru Unilever și PepsiCo, ambalaje care ar urma să fie lansate tot în 2021.

Producătorii bunurilor de larg consum au anunțat că vor elimina treptat plasticul din ambalajele pe care le folosesc. În Europa, de exemplu, numai în 2018 au fost folosite 8,2 milioane de tone de plastic pentru ambalarea alimentelor și a băuturilor, potrivit analiștilor ING.

Sursă foto: Reuters

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content