FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Jidvei intră în categoria de lactate printr-o achiziție

Jidvei intră în categoria de lactate printr-o achiziție

Pe fondul pandemiei de coronavirus, care a afectat puternic industria HoReCa și furnizorii ei, Jidvei, unul din cei mai mari producători de vinuri, intră pe o nouă categorie, cea de lactate. Jidvei produce anual circa 20 de milioane de litri de vin și a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, însă pentru 2020 compania estimează o scădere de 20% a rezultatelor financiare.

În acest context, grupul Jidvei a achiziționat recent o mică fabrică de prelucrare a laptelui de la un producător din județul Alba.

”Puțini știu că grupul Jidvei deține o fermă de vaci pentru lapte, cu un efectiv de peste 300 de capete, și o fermă de oi, cu un efectiv de peste 1.000 de capete. La ora actuală, ne dorim o valorificare mai bună a laptelui și consider că asocierea brandului Jidvei cu această gamă nouă de produse va ajuta foarte mult”, detaliază Claudiu Necșulescu, președintele grupului Jidvei. El afirmă că achiziția era planificată de mulți ani, atât pentru o valorificare mai eficientă a laptelui, cât și pentru a putea demara renovarea Castelului Bethlen din Sânmiclăuș, ferma aflându-se în vecinătatea acestuia.

În fabrica recent cumpărată va fi prelucrat doar laptele produs în fermele proprii, targetul fiind de 5.000 de litri pe zi. ”Toate produsele vor fi tradiționale pentru că vrem să ducem mai departe tradițiile comunității din care facem parte”, punctează omul de afaceri.

Pentru 2021, compania își propune să investească în dezvoltarea segmentului de oenoturism, atât prin finalizarea lucrărilor care se desfășoară în prezent la Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, cât și prin începerea unui amplu proces de renovare și restaurare a Castelului de la Sânmiclăuș.

De asemenea, Claudiu Necșulescu menționează că sectorul farmaceutic este unul interesant pentru viitor, planuri concrete în acest sens urmând să fie anunțate anul viitor.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content