FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > JDE fuzionează cu un competitor din Statele Unite

JDE fuzionează cu un competitor din Statele Unite

Jacobs Douwe Egberts și Peet's Coffee, ambele deținute de JAB Holding Company, vor fuziona pentru a crea o entitate care să fie listată anul acesta pe bursa de la Amsterdam, potrivit Financial Times. Tranzacția ar urma să aibă o valoare de aproximativ 3 miliarde de euro, cu JAB Holding Company păstrând un pachet majoritar de acțiuni.

Compania creată va purta numele de JDE Peet's și va avea venituri de aproximativ 7 mld. euro, generate în cele 140 de țări în care activează. Rolul de CEO va fi preluat de Casey Keller, cel care conduce în prezent Peet's Coffee, în timp ce Frederic Larmusea, actualul CEO de la JDE, va păstra o funcție de consilier.

Mișcarea vine ca o continuare a strategiei de consolidare începută cu fuziunea dintre Douwe Egberts și Jacobs. În ultimii ani, JAB a investit peste 40 mld. euro în achiziționarea unor companii precum Pret a Manger și Krispy Kreme. În prezent, JDE deține o cotă de aproximativ 10% din piața globală a cafelei, la mare distanță de liderul Nestlé (circa 24%), potrivit Financial Times. Listarea, care ar urma să fie una dintre cele mai mari ale anului, are ca principal scop oferirea posibilității de exit investitorilor care au finanțat achizițiile JAB din ultima perioadă.

Pe piața locală, Jacobs Douwe Egberts a avut în 2018 o cifră de afaceri de 378 mil. lei și un profit brut de 2,25 mil. lei. Compania are peste 100 de angajați în România.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content