FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > International Paper cumpără DS Smith pentru 9 miliarde de euro

International Paper cumpără DS Smith pentru 9 miliarde de euro

Compania americană International Paper va achiziționa rivalul DS Smith pentru suma de nouă miliarde de euro pe măsură ce consolidarea industriei de hârtie și packaging este tot mai accelerată, scrie Financial Times.

Oferta de preluare a companiei britanice venită din partea International Paper a depăşit-o pe cea a unui alt competitor, Mondi, care a oferit luna trecută suma de aproximativ 7 miliarde de euro pentru achiziția DS Smith.

”Asocierea dintre International Paper și DS Smith reprezintă o oportunitate atractivă de a crea un lider international cu adevărat sustenabil în segmentul ambalajelor, foarte bine poziționat în Europa și America de Nord”, a spus Miles Roberts, CEO DS Smith.

Competiția pentru achiziția DS Smith vine după ce industria de packaging a avut o evoluție accelerată în timpul pandemiei. În septembrie anul trecut, o altă achiziție de calibru contribuia la consolidarea pieței de profil, odată cu tranzacția de 20 miliarde de dolari dintre irlandezii de la Smurfit Kapp și rivalii americani WestRock.

International Paper are o echipă de aproximativ 39.000 de angajați și o vânzări netede 18,9 miliarde de dolari la nivelul lui 2023.

Divizia DS Smith Packaging face parte din Grupul DS Smith, fiind prezentă pe plan local cu 2 fabrici de ambalaje, în Ghimbav și în Timișoara, 3 puncte de lucru de tip Service Center, în Timișoara, Pitești și București și un birou de vânzări în București. Cu peste 400 de angajați în România, compania deservește atât clienți locali, cât și internaționali, din toate sectoarele: industrial, auto, FMCG, comerț online, fructe și legume.

Cu sediul în Londra și membră a indicelui FTSE 100, DS Smith operează în 34 de țări, având aproximativ 30.000 de angajați. Istoria sa a început în anii 1940, când familia Smith a pus bazele afacerii de fabricare a ambalajelor. Operațiunile din America de Nord își au sediul în Atlanta, cu 15 facilități de producție, de fabricare a hârtiei și reciclare, având peste 2.000 de angajați.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content