FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > INS. Vânzările de alimente au scăzut cu peste 13% în aprilie

INS. Vânzările de alimente au scăzut cu peste 13% în aprilie

În a doua lună a stării de urgență, vânzările magazinelor au scăzut considerabil pentru că populația a făcut stocuri de alimente la jumătatea lunii martie. Potrivit INS, în luna aprilie, vânzările de alimente, băuturi și tutun au scăzut cu 13,4% ca serie brută și cu 15,5% ca serie ajustată. În cazul carburanților, scăderea a fost de peste 31% (serie brută) ca efect al măsurilor de autoizolare la domiciliu.

Raportat la aceeași lună a anului trecut, încasările magazinelor alimentare au scăzut cu 4,7%, în timp ce în cazul benzinăriilor încasările din aprilie 2020 au fost cu 38,4% mai mici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datele Institutului Național de Statistică privind comerțul cu amănuntul în luna aprilie indică scăderi de două cifre de la o lună la alta, cât și de la un an la altul. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a scăzut în aprilie față de luna martie cu 19,7%.

Însă, chiar dacă luna aprilie a fost una cu vânzări reduse, datele cumulate pentru primele patru luni ale acestui an arată o creștere față de perioada similară a anului trecut. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,5%, respectiv cu 1,0%. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content