FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > INS. Creștere moderată a activității și prețuri mai mari în comerțul cu amănuntul

INS. Creștere moderată a activității și prețuri mai mari în comerțul cu amănuntul

Ultima analiză realizată de Institutul Național de Statistică privind tendințele în activitatea economică arată că managerii din România sunt rezervați cu privire la evoluția din intervalul iulie - septembrie 2020.

În cazul businessurilor din comerț, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendință de creștere moderată a activității economice (sold conjunctural +8%), iar volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra o relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

În plus, angajatorii din comerțul cu amănuntul prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +12%).

Potrivit analizei INS, managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%) în următoarea perioadă.

„Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS”, specifică reprezentanții INS.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content