FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > IB Cargo: Toate tipurile de transport sunt afectate de situația conflictuală din Ucraina

IB Cargo: Toate tipurile de transport sunt afectate de situația conflictuală din Ucraina

Războiul din Ucraina impactează întreg lanțul de aprovizionare, ducând la blocaje, congestii, creșteri de prețuri pe toate tipurile de transport, mărfuri și combustibil. Liniile maritime au decis să suspende toate escalele navelor în Ucraina, începând de astăzi, 25 februarie, până la alte noi notificări. Rezervările de spațiu pe navele către și dinspre Odesa sunt suspendate, anunță IB Cargo. 

Mărfurile care sunt deja pe drum către Ucraina, vor fi redirecționate către alte porturi. În funcție de portul de încărcare, pot fi direcționate prin Port Said, Constanța, Tripoli și Pireu. Constanta South Container Terminal (CSCT) este congestionat deoarece au sosit concomitent mai multe nave la care s-au adăugat și containerele cu destinație inițială Odessa.

Pe măsură ce situația din Ucraina se agravează, se ridică semne de îngrijorare și cu privire la operațiunile pe calea ferată pe ruta China-Europa. Rutele prin Ucraina sunt afectate, însă cele prin Polonia și Belarus funcționează normal. Toate trenurile către Slawkow prin Izov sunt suspendate și pot apărea congestii din cauza rerutării trenurilor care tranzitau în mod normal Ucraina.

Totodată, prețul transportului rutier în toată Europa s-ar putea confrunta cu o creștere semnificativă având în vedere că prețul combustibilului este în continuă creștere.

Nu în ultimul rând, transportul aerian este complet blocat din moment ce spațiile aeriene din Ucraina și Moldova au fost închise.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content