FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Grupul Aaylex, investiție de 15 milioane euro pentru lansarea gamei de cârnați

Grupul Aaylex, investiție de 15 milioane euro pentru lansarea gamei de cârnați

Grupul Aaylex, producătorul Cocorico, a lansat recent cârnații de pui, proiect care a presupus o investiție de peste 15 milioane de euro și peste 2 ani de cercetare, dezvoltare și testare. Investiția a presupus construcția de la zero a unei unități specializate, dar și etapele de cercetare, dezvoltare, testare, stabilizarea rețetei, ambalarea specială, construcția brandului, asigurarea logisticii și distribuției.

Unitatea care produce cârnații de pui este integrată cu celelalte entități din cadrul grupului AAylex: fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere pui, un abator și unități specializate de producție și ambalare. În ultimii 4 ani, grupul AAylex a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță, tot procesul fiind complet natural, în condiții de biosecuritate maximă. Totodată, s-a acordat o atenție deosebită responsabilității sociale privind risipa alimentară, condițiile energetice și de mediu.

”După doi ani de cercetare, dezvoltare, testare, modificări în tehnologie, textură, temperaturi, fluxuri, am reușit să creăm acest produs unic, 100% natural. Este o inovație 360, înregistrând o premieră globală. De la hrana puilor, până la produsul finit, avem pe linie 100% natural. Peste 95% din feedback-ul primit de la consumatori a fost pozitiv. Încă mai testăm care dintre variantele de produs sunt cele preferate, pentru a înțelege mai bine preferințele consumatorilor, privind mirodeniile. Este o etapă importantă pentru noi, deoarece suntem într-un teritoriu complet neatins, iar de capacitatea noastră de a cuprinde acest feedback, vor depinde dezvoltările ulterioare”,  a menționat Bogdan Stanca, fondator și CEO al Grupului AAylex, proprietarul mărcii Cocorico.

Începând cu luna ianuarie 2021, gama de cârnați Cocorico a fost în testări în câteva hypermarketuri din țară și din străinătate. Produsele vor fi distribuite gradual în toată țara și la export, pe piețele din Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu.

Cârnații de pui Cocorico sunt acum disponibili pe piață în patru variante: natural, natural afumat cu lemn de fag, spicy afumat cu lemn de fag și mediteraneean afumat cu lemn de fag.

Cocorico este un brand românesc de carne de pui și produse din carne de pui și aparține grupului AAylex care integrează întregul lanț de producție. Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului în țări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu. Grupul deține fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie. Grupul are un număr total de peste 2.000 angajați. În 2020, cifra de afaceri consolidată a grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content