FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Grup Șerban Holding își consolidează prezența în județul Bacău și investește 4 milioane de lei într-o nouă fermă

Grup Șerban Holding își consolidează prezența în județul Bacău și investește 4 milioane de lei într-o nouă fermă

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunță achiziționarea unei noi ferme în județul Bacău și continuă procesul de consolidare în acest județ. Ferma se întinde pe o suprafață de aproximativ 343.400 mp, iar în urma acestei achiziții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze aproximativ peste 12.500 de hectare de teren arabil cu accent pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă. Valoarea tranzacției se ridică la patru milioane de lei.

„Cei 343.400 mp sunt deținuți în proprietate, includ o bază agricolă proprie și sunt complet irigabile. Acest ultim aspect ne oferă o oportunitate unică de a diversifica și crește producția, totodată reducând riscurile asociate cu seceta. În cadrul acestei ferme urmărim să implementăm un sistem de dezvoltare legumicolă în rotație, cu un plan de culturi stabil format din cartofi și alte legume rădăcinoase, un pas care ne va permite să creștem producția de legume cu aproximativ 7%. Totodată, această investiție reiterează angajamentul nostru de a practica o agricultură sustenabilă și eficientă, ce va conduce la oferirea de produse de înaltă calitate partenerilor noștri”, a declarat Nicolae Șerban, președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding.

Recent, compania a semnat un parteneriat cu Intersnack România privind livrarea de cartofi pentru gama de chipsuri Chio produse în România. Parteneriatul inițial are o valabilitate de trei ani, existând posibilitatea, în termenii acordului, de prelungire automată. Având în vedere cererea în creștere pentru chipsuri la nivel global, cultivarea de cartofi pentru chipsuri a devenit o nișă din ce în ce mai atractivă. Chiar dacă producția de astfel de cartofi necesită tehnologii specializate și este mai costisitoare, randamentele obținute și prețul sunt semnificativ mai mari față de culturile clasice de cereale.


Citește și REWE International: Penny România, o prioritate pentru grup din perspectiva investițiilor


Grup Șerban Holding este una dintre puținele companii de agricultură din România care a adoptat principiile sustenabilității chiar înainte de apariția Pactului Verde European. Produsele companiei sunt certificate ISCC UE, demonstrând angajamentul companiei față de cele mai recente tendințe de sustenabilitate. ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) este un sistem global de certificare a sustenabilității, care acoperă toate materiile prime sustenabile, inclusiv biomasa agricolă și forestieră, materialele circulare și resursele regenerabile.

Anul acesta, Grup Șerban Holding va continua dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă prin utilizarea tehnologiei no-till (fără perturbare a solului prin procesare), o caracteristică de bază a agriculturii sustenabile. Beneficiile pe termen lung ale acestei tehnologii includ reducerea costurilor de combustibil și a timpului de lucru cu până la 50%, creșterea producției cu până la 10%, și conservarea solului și a apei din sol.

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021. În ceea ce privește producția vegetală și de comerț, anul trecut, Grup Șerban a înregistrat o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei, o creștere de 4% și un profit net de 27,8 milioane de lei, o apreciere de 10%.

Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 290 milioane de lei.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content