Tetra Pak extinde portofoliul de ambalaje adaptate consumului on-the-go

Tetra Pak, lider mondial în procesarea și ambalarea alimentelor, a introdus o gamă largă de ambalaje funcționale, Tetra Prisma Aseptic Edge, extinzându-și astfel portofoliul de ambalaje adaptate pentru consumul „on-the-go”. Compania răspunde astfel tendinței tot mai accentuate de consum în mișcare, în condiţiile în care din ce în ce mai mulți oameni caută produse care pot fi consumate oriunde, nu doar acasă. tetra pak ambalaj prisma aseptic edge dreamcap pro

Consumatorii optează din ce în ce mai des pentru produse care pot fi consumate în mișcare – pe drumul spre serviciu, la sală sau în timpul unei plimbări. Această tendință este determinată de ritmul accelerat al vieții, creșterea preocupării pentru sănătate și necesitatea unor gustări practice, dar sănătoase, ce pot fi consumate în orice moment. Produsele destinate acestui segment trebuie să fie nu doar funcționale, ci și ușor de folosit și de transportat, astfel încât să încapă lejer într-o geantă, rucsac sau suport de băuturi din mașină. De asemenea, aspectul vizual plăcut este foarte important pentru consumatorii activi.

Popularitatea tot mai mare a băuturilor „on-the-go” este influențată și de inovațiile din industria ambalajelor. Companii precum Tetra Pak lansează soluții care simplifică consumul în mișcare și atrag consumatorii prin designul modern și materialele sustenabile utilizate.

„Noul ambalaj Tetra Prisma Aseptic Edge răspunde perfect acestor cerințe – este uşor de folosit, comod și practic. Datorită designului său ergonomic se potrivește perfect în mâna consumatorului, este uşor de depozitat şi transportat”, spune Joanna Hecht, Packaging Portfolio Manager Tetra Pak pentru Europa de Est.

Noua gamă de ambalaje Tetra Prisma Aseptic oferă și o soluție logistică eficientă. Datorită formei alungite, ambalajul a fost optimizat pentru a ocupa mai puțin spațiu la transport și depozitare. În comparație cu ambalajul TPA 300 Square, utilizează cu 14% mai eficient spațiul pe europaleți, generând economii la depozitare și transport și contribuind la o logistică mai sustenabilă.

Producătorii de alimente și băuturi care aleg acest ambalaj beneficiază de flexibilitate suplimentară pe mașina de ambalat Tetra Pak® A3/CompactFlex. Această soluție inovatoare permite ajustări rapide în procesul de producţie pentru trei capacităţi diferite: 200 ml, 250 ml și 300 ml. De asemenea, producătorii pot alege capacul atașat DreamCap™ 26 Pro și un pai de hârtie (pentru capacitățile de 200 ml și 250 ml), oferind astfel cinci soluții funcționale pe aceeași linie de ambalare.

„Noul ambalaj Tetra Prisma Aseptic Edge de 300 ml, alături de celelalte două formate de volum, poate fi umplut pe Tetra Pak® A3/CompactFlex. În plus, oferim opțiunea de modernizare a liniei existente”, explică Joanna Hecht. Totodată, spune ea, capacitatea de a schimba rapid dimensiunile ambalajului permite producătorilor să se adapteze foarte eficient la evoluția pieței sau la cerințele lanțurilor de retail și ale distribuitorilor, și chiar să își extindă portofoliul pentru a include produse destinate diferitelor categorii de consumatori. În funcție de necesități, formatul de ambalare poate fi modificat în doar câteva zeci de minute, fără a necesita întreruperi ale producției sau modificări majore ale liniei de producţie care presupun costuri mari și consum de timp. „Această flexibilitate reprezintă un avantaj major într-o perioadă de schimbări rapide ale cerințelor pieței”, adaugă ea.

Un pas spre o producție sustenabilă

În prezent ambalajele nu se limitează doar la aspectul practic. Tendințele consumatorilor și cerințele de reglementare aduc în prim-plan importanța sustenabilității. Pentru a satisface așteptările pieței, producătorii de băuturi adoptă soluții moderne. Ambalajele Tetra Pak sunt fabricate în principal din materii prime provenite din păduri gestionate responsabil. De asemenea, oferă soluţii care reduc și mai mult impactul asupra mediului, cum ar fi elemente din bioplastic realizate din trestie de zahăr sau polimeri reciclați certificați. Totodată, implementarea acestor soluții sustenabile contribuie la reducerea amprentei de carbon și la construirea unei imagini de brand pozitive, aliniată cu cerințele consumatorilor, din ce în ce mai preocupaţi de problemele de mediu.

Noul ambalaj Tetra Pak reprezintă un pas către un viitor în care ritmul accelerat al vieții impune soluții practice și sustenabile. Cu Tetra Prisma® Aseptic Edge, consumatorii au la dispoziţie un mod practic de a consuma produsele preferate oriunde s-ar afla, în timp ce producătorii au flexibilitatea de a alege formate de ambalare care răspund cerințelor pieței moderne.

Tetra Pak este lider mondial în soluții de procesare și ambalare a produselor alimentare. Împreună cu clienții și furnizorii noștri, oferim acces la alimente sigure și nutritive pentru sute de milioane de oameni din peste 160 de țări în fiecare zi. Cu peste 24.000 de angajați la nivel global, ne angajăm să facem alimentele sigure și disponibile pretutindeni și promitem să protejăm ceea ce este bun: alimentele, oamenii și planeta.

Trendurile care redesenează industria de packaging în 2023
Trendurile care redesenează industria de packaging în 2023
Industria ambalajelor a intrat în 2023 cu „moștenirea” lăsată de un 2022 greu predictibil și marcat de inflație: provocări pe lanț...
Campanie de colectare de ambalaje derulată de Danone România, PENNY și Tetra Pak
Campanie de colectare de ambalaje derulată de Danone România, PENNY și Tetra Pak
Danone România, PENNY și Tetra Pak continuă campania de colectare în cadrul căreia consumatorii pot colecta orice ambalaj care conține marca...
Piața ambalajelor în FMCG, de la necesitate la sustenabilitate
Piața ambalajelor în FMCG, de la necesitate la sustenabilitate
O industrie în continuă evoluție, caracterizată de ceva timp de interesul tot mai mare pentru colectare și reciclare, piața ambalajelor din...
Investiție de 4 milioane de euro în fabrica Danone din București
Investiție de 4 milioane de euro în fabrica Danone din București
Cu o investiție de patru milioane de euro, Danone România a inaugurat o nouă linie de ambalare în fabrica sa din București, prin care schimbă...