Lidl extinde rețeaua Băncilor pentru Alimente
Rețeaua națională a Băncilor pentru Alimente este o soluție concretă și sustenabilă la problema risipei alimentare. Sistemul implementat în România funcționează după modelul FEBA și are drept obiective creșterea gradului de conștientizare a tuturor entităților implicate, reducerea risipei alimentare prin colectarea de alimente și, în același timp, sprijinirea persoanelor aflate în dificultate. Băncile pentru Alimente din România joacă un rol extrem de important în societate, prin prisma obiectivelor asumate. Acestea se găsesc și pe agenda 2030 propusă de ONU, prin 3 dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă: Obiectivul 12 - Consumul și producția responsabilă, Obietivul 1 - Eradicarea Sărăciei și Obiectivul 2 – Fără Foamete. România fiind o țară care a aderat la Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, prin proiectul Banca pentru Alimente, are prilejul de a contribui direct la combaterea obiectivelor globale de sustenabilitate, precum eradicarea sărăciei și a foametei.
Lidl a susținut formarea primei rețele naționale de Bănci pentru Alimente, după model FEBA, care în prezent, are 9 centre regionale în București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați. Printre obiectivele Federației se numără înființarea a câte un punct de lucru local aferent fiecărei Bănci pentru Alimente Regională, care să se alăture structurii naționale: au fost deja înființate puncte de lucru la Iași și Baia Mare.
În peste 5 ani de funcționare, rețeaua națională a Băncilor pentru Alimente a colectat peste 6.100 de tone de alimente de la peste 100 de companii și le-a donat spre mai mult de 480 de organizații, cu un potențial de peste 130.000 de beneficiari.