DS Smith a înlocuit 1 miliard de bucăți de plastic, mai repede decât estimase inițial

Mai repede decât estimase inițial și în colaborare cu unele dintre cele mai puternice brand-uri globale din FMCG, DS Smith anunță înlocuirea a peste 1 miliard de bucăți de plastic, cu 16 luni în avans față de data preconizată – 2025. Momentul marchează atingerea unui obiectiv cheie de sustenabilitate pentru unul dintre liderii mondiali ai industriei de soluții de ambalare sustenabile. DS Smith a înlocuit 1 miliard de bucăți de plastic, mai repede decât  estimase inițial

La finalul lunii mai 2024, DS Smith înlocuise deja peste 1,2 miliarde de bucăți de plastic în piețele internaționale în care compania este prezentă, reușind să atingă acest prag cu 16 luni mai repede decât estimase inițial. Acest obiectiv a inclus toate ambalajele primare sau secundare din plastic, care au fost reduse sau chiar eliminate complet de către clienți, ca urmare a adoptării soluțiilor alternative de ambalare propuse de DS Smith.

La baza acestei performanțe se află un program de înlocuire și reducere a plasticului stabilit de companie în 2020 în cadrul Strategiei de sustenabilitate „Now and Next”, contribuind la „Redefinirea ambalajelor pentru o lume în schimbare”, viziunea DS Smith.

Articolele au fost înlocuite prin operațiunile DS Smith din 27 de țări din Europa și America de Nord care au lucrat la atingerea obiectivului comun, circular, de a elimina deșeurile și de a menține materialele în uz mai mult timp. România a jucat un rol crucial în această realizare, aici fiind înlocuite peste 19 milioane de bucăți de plastic cu alternative pe bază de fibre.

Dintre plasticele cu care ne întâlnim zi de zi și care au fost înlocuite de pe rafturile supermarketurilor se numără panerele și tăvițele pentru fructe și legume, lădițele de transport din plastic și alte articole de ambalare din domeniile industriale, auto și electronice. Cererea de înlocuire a plasticului continuă să crească – în toată Europa de Est, compania aproape a dublat cantitatea anuală de bucăți din plastic înlocuite față de momentul asumării acestui obiectiv, în 2020 .

Esențiale pentru atingerea obiectivului de 1 miliard de bucăți de plastic înlocuite și o parte fundamentală a procesului de proiectare la DS Smith sunt Principiile Designului Circular și Parametrii de design circular ale DS Smith, care au fost create în parteneriat cu Fundația Ellen MacArthur. Fiecare dintre cei 800 de designeri ai DS Smith a fost instruiți în Principiile Designului Circular și sunt capabili să evalueze în parteneriat cu clienții performanța unui ambalaj privind aspecte precum conținutul reciclat și potențialul de reciclare, indicele de emisii de CO2 estimat, nivelurile de deșeuri în exces și parametrii lanțului de aprovizionare.

International Paper cumpără DS Smith pentru 9 miliarde de euro
International Paper cumpără DS Smith pentru 9 miliarde de euro
Compania americană International Paper va achiziționa rivalul DS Smith pentru suma de nouă miliarde de euro pe...
DS Smith investește 90 de milioane de euro într-o fabrică de hârtie din Franța
DS Smith investește 90 de milioane de euro într-o fabrică de hârtie din Franța
Compania de packaging DS Smith a anunțat o investiție de 90 de milioane de euro în fabrica de hârtie din Rouen,...

DS Smith a implementat Circular Design Metrics – o premieră în industrie – pentru ambalaje dintr-o gamă largă de sectoare, inclusiv produse din retail, alimente și băuturi, componente auto și dispozitive industriale.

„Când am stabilit strategia de sustenabilitate ‚Now and Next’, am vrut să includem obiective care generează schimbări de mediu atât în afara, cât și în cadrul DS Smith. Atunci când inovăm cu scopul de a ne ajuta clienții să înlocuiască sau să reducă materialele plastice, reușim împreună să răspundem cerințelor societății de reducere a poluării cu plastic și aducem simultan un plus de valoare în colaborarea cu aceștia. Sunt mândru de fiecare membru al echipei DS Smith pentru atingerea acestui obiectiv, mai ales că a avut loc cu un an mai devreme. Cu toate acestea, suntem abia la început. Există mult mai multe efecte pozitive pe care le putem avea sprijinindu-ne clienții și comunitățile în obiectivele lor de sustenabilitate și suntem extrem de motivați de această misiune”, a declarat Miles Roberts, Director Executiv al Grupului DS Smith.

„În România, potențialul de înlocuire al materialelor plastice este unul foarte mare. Mă bucur să descopăr de la an la an o deschidere tot mai mare din partea clienților spre a explora alternative mai sustenabile la soluțiile lor de ambalare existente. Echipa locală DS Smith de Sales, Marketing & Innovation a identificat oportunități în piață cu ani în urmă, fiind adevărați pionieri ai industriei și le-au fructificat prin concepte de design practice, care au convins clienții că tranziția către economia circulară este fezabilă. Acum celebrăm împreună cu clienții noștri reușita de până acum: peste 15 milioane de materiale plastice problematice înlocuite în România. Am toată încrederea că viitorul este promițător!”, susține Christian Schmidt, Director General la DS Smith Packaging România.

DS Smith investește 13 mil. euro în soluții de ambalare și în creșterea producției în România
DS Smith investește 13 mil. euro în soluții de ambalare și în creșterea producției în România
DS Smith Packaging își extinde prezența pe piața din România printr-o investiție de peste 13 milioane de euro...
DS Smith își extinde implicarea în dezvoltarea comunității din Zărnești prin noi inițiative
DS Smith își extinde implicarea în dezvoltarea comunității din Zărnești prin noi inițiative
DS Smith își continuă angajamentul de a susține dezvoltarea comunității locale prin noi inițiative, axate pe...
DS Smith, investiții de 11 mil. euro în fabrica de hârtie de la Zărnești
DS Smith, investiții de 11 mil. euro în fabrica de hârtie de la Zărnești
DS Smith, producător de ambalaje sustenabile, anunță planul de investiții pe termen scurt și mediu ce urmează a...
DS Smith, obiective ambițioase de sustenabilitate
DS Smith, obiective ambițioase de sustenabilitate
DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile indexat FTSE100, a lansat noua sa strategie și viziune de...