FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Fostul proprietar Profi preia controlul PAN-PEK Croația

Fostul proprietar Profi preia controlul PAN-PEK Croația

Polish Enterprise Fund VII (PEF VII), un fond de investiții administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord pentru achiziția restului de 35% din acțiunile PAN-PEK, unul dintre cei mai importanți producători de produse de panificație și retaileri din Croația. PEF VII a cumpărat inițial 65% din companie în luna mai 2018. La finalizarea tranzacției, PEF VII va deveni deținător al 100% din PAN-PEK. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. 

PAN-PEK a fost înființat în 1992 și este unul dintre cei mai mari producători de produse congelate de panificație din regiunea Adriatică. Compania deservește retaileri moderni din Croația și operează propria rețea de brutării, cu precădere în zona Zagrebului, dar cu o prezență crescută și în alte orașe, precum și de-a lungul coastei Adriaticii. PAN-PEK vinde o gamă variată de pâine, baghete și sandwich-uri în diverse lanțuri de supermarketuri și în cadrul propriei rețele. În ultimii doi ani și-a dezvoltat continuu sortimentația pentru a oferi clienților cele mai bune produse. Fabrica principală se află în Zagreb și o a doua fabrică mai mică este localizată în Dakovo, în estul Croației.

“Dorim să îi mulțumim domnului Ivan Parać pentru parteneriatul nostru din ultimii doi ani. Dl. Parać este un antreprenor extrem de experimentat și competent și sub managementul său, PAN-PEK a continuat să câștige clienți noi și să adauge magazine în rețea, conducând astfel compania la un nivel record al vânzărilor de 36 milioane EUR în 2019. Vom duce mai departe eforturile sale de a întări poziția de lider a PAN-PEK în regiunea Adriatică sub leadershipul CEO-ului actual, János Király,” a spus partenerul Enterprise Investors Michał Kędzia, care este responsabil cu această investiție.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu un capital total care depășește 2,5 miliarde EUR. Aceste fonduri au investit aproape 2 miliarde EUR în 144 de companii din diverse sectoare și au vândut 134 de companii realizând încasări brute de 4,1 miliarde EUR.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content