Tranzacție pe piața cărnii de pui: proprietarul Ana&Cornel preia Avicola Târgu Jiu

Grupul agricol Carmistin, deținut de omul de afaceri Iustin Paraschiv, a preluat prin compania specializată în producția de carne de pasăre Avicarvil fermele, platformele și abatorul deținute de Avicola Târgu Jiu. Compania anunță că are în plan să deruleze un plan de investiții de circa 20 de milioane euro. Tranzacție pe piața cărnii de pui: proprietarul Ana&Cornel preia Avicola Târgu Jiu

“La momentul actual, instalaţiile nu sunt funcţionale, toate autorizaţiile au fost retrase, iar pentru reluarea activităţii va fi necesară reautorizarea, atât a abatorului, cât şi a fermelor. Până la sfârşitul anului 2015 au funcţionat 4 ferme (34 hale) şi abatorul”, a declarat Iustin Paraschiv, proprietarul grupului Carmistin.

Unitatea din Gorj deţine un abator cu o capacitate de 4.000 de capete/oră, 9 ferme pentru creşterea păsărilor, parc auto (nefuncţional), un bloc pentru birouri, platformă de gunoi şi 66 de hectare de teren. Dintre cele 9 ferme, doar 4 au fost menţinute în funcţiune după privatizare, restul fiind abandonate şi lăsate să se degradeze. Planul de afaceri pentru relansarea capacităţilor din Gorj prevede redeschiderea primelor ferme în primăvara anului viitor, iar toate platformele vor fi modernizate în 2018.

“Având în vedere strategia de dezvoltare a grupului prin investiţii în ferme zootehnice, am decis această achiziţie, care astăzi nu înseamnă decât un complex avicol falimentar. La finalizarea retehnologizării platformei avicole de la Târgu Jiu, compania Avirom, parte a grupului Carmistin, va angaja 600 de persoane”,  a adăugat Paraschiv.

Aceasta nu este prima preluarea pe care Carmistin o face, în urmă cu 11 ani grupul a cumpărat platforma agricolă deținută de Oltchim, iar în urma retehnologizării fermelor a ajuns să producă şi să abatorizeze anual peste 10 milioane de pui.

Grupul Carmistin, deținut de antreprenorul Iustin Paraschiv, s-a format în anul 2003 și include atât producție agricolă, cât și ferme zootehnice. Avicarvil este specializată în producția de carne de pui și deține brandurile La Provincia și NaturAvi. Produsele sunt disponibile în rețelele Profi, Billa, Carrefour, Metro, Selgros, iar pentru Kaufland și Cora compania produce private label.

Pe lângă Avicarvil, grupul mai deține Ana & Cornel prin care operează fabrica de mezeluri și magazinele cu același nume, Carmistin (distribuție de carne), Ladrisi Group (abator porc – vită, rețea de magazine), Pajo Holding (fermă vegetală de îngrășare taurine, fabrică de nutrețuri) și Landbruk și Porcellino Grasso (complexuri de îngrășare porci). 

Cu o valoare estimată la 260 de milioane de euro anual, piața cărnii de pasăre a înregistrat anul trecut în retail o creștere de 5,53%, potrivit datelor Strategic Market Vector furnizate de companie.

 

Abatorul Periș și Grupul Cathedral își unesc forțele pentru consolidarea poziției pe piața cărnii din România
Abatorul Periș și Grupul Cathedral își unesc forțele pentru consolidarea poziției pe piața cărnii din România
Abatorul Periș, cel mai mare procesator al porcilor și cărnii de porc din sud-estul țării, anunță preluarea a trei unități regionale de...
Transavia exportă circa 30% din producție
Transavia exportă circa 30% din producție
Transavia, unul dintre cei mai importanți producători din industria avicolă din România, exportă aproximativ 30% din producție în aproape 30...
Ligia Smadu, promovată ca Marketing Manager în cadrul producătorului de carne Carmistin
Ligia Smadu, promovată ca Marketing Manager în cadrul producătorului de carne Carmistin
Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători care activează pe piaţa de carne, a promovat-o pe Ligia Smadu în funcţia de Marketing...
Tranzacție pe piața cărnii de pui: proprietarul Ana&Cornel preia Avicola Târgu Jiu
Tranzacție pe piața cărnii de pui: proprietarul Ana&Cornel preia Avicola Târgu Jiu
Grupul agricol Carmistin, deținut de omul de afaceri Iustin Paraschiv, a preluat prin compania specializată în producția de carne de pasăre...