Revino desenează harta producătorilor locali de brânzeturi

În ultimii doi ani, tot mai mulţi producători locali au pus accentul pe producţia de brânzeturi de calitate, elaborate cu grijiă, pe baza reţetelor internaţionale ori româneşti. Fie că vorbim de producţia artizanală sau industrială de brânzeturi, proaspete sau maturate, din lapte de vacă, oaie, capră sau chiar de bivoliţă, producătorii români sunt tot mai numeroși. Şi, pentru a creiona o imagine a acestei pieţe, jucătorii de profil pot fi găsiţi de astăzi pe harta interactivă a Revino.   Revino desenează harta producătorilor locali de brânzeturi

„Am identificat până în prezent peste 70 de producători locali ce realizează brânzeturi ambalate şi etichetate, iar căutările continuă. Transilvania are cei mai mulţi jucători, fiind urmată de Bucovina şi apoi de celelalte regiuni”, spune Alina Iancu, fondatoarea Revino și CrameRomania.ro.

În procesul de identificare a producătorilor locali de brânzeturi au ieşit la iveală mulți artizani care au început producaţia în ultimul an. Unii sunt pe punctul de a-și finaliza gamele de produse, pe când alţii sunt încă în teste urmând ca românii să se poată bucura de produsele lor în acest an. Pe măsură ce vor fi descoperiţi noi brânzari, harta va fi completată.

„În România se poate observa în ultimii ani o maturizare a producţiei de brânzeturi, focusul fiind pe creşterea calităţii produselor. În timpul călătoriilor întreprinse la cramele din România, am avut ocazia să degust diferite brânzeturi locale şi, în acelaşi timp, să simt diversitatea şi calitatatea acestora. Fie că au călătorit în afara ţării, fie că s-au documentat local, producătorii de brânzeturi artizanale vin către consumatori cu produse premium ce merită descoperite”, adaugă Alina Iancu.

Revino.ro este un proiect ce promovează, alături de CrameRomania.ro, vinul românesc, turismul viticol local şi soiurile autohtone de struguri, prin organizarea de evenimente punctuale şi prin salonul de vinuri anual Revino Bucharest Wine Show, ajuns la a cincea ediție. 

În toamna acestui an, între 21-22 noiembrie, va fi organizată o ediţie specială Revino Cheese & Wine Show, un salon de vinuri şi brânzeturi premium unde vizitatorii şi reprezentanţii HoReca se vor bucura de produsele locale, atât individual, cât şi în asociere şi vor putea interacţiona direct cu oamenii care le produc.

 

Carrefour România lansează Poftim Brânza Românească, o nouă inițiativă de susținere a producătorilor locali
Carrefour România lansează Poftim Brânza Românească, o nouă inițiativă de susținere a producătorilor locali
Carrefour lansează Poftim Brânza Românească, un nou program care sprijină producătorii locali. Inițiativa, lansată încă din luna aprilie...
Brânzeturile, o piață sub semnul transformării
Brânzeturile, o piață sub semnul transformării
După o creștere volatilă în 2020, generată de impactul pandemiei, piața de brânzeturi și-a continuat trendul ascendent în ciuda faptului că...
Lăptăria cu Caimac deschide o nouă unitate de producție
Lăptăria cu Caimac deschide o nouă unitate de producție
Agroserv Măriuţa, compania din spatele produselor vândute sub brandul Lăptăria cu Caimac, a deschis o nouă unitate de producţie, construită...
Studiu: Jumătate dintre români consumă zilnic brânzeturi
Studiu: Jumătate dintre români consumă zilnic brânzeturi
Unu din doi români consumă brânzeturi zilnic, iar acestea sunt atât din producția autohtonă, cât și internațională, arată un studiu...