Producătorul de carne de pasăre Safir vrea să majoreze cu 50% volumele la export

Producătorul de carne de pasăre Safir din Vaslui s-a orientat spre activitatea de export - segment care absoarbe circa 20% din producție - în condițiile în care piața internă se ghidează mai mult după principiul „ieftin”, spune George Safir, directorul executiv al companiei. Producătorul de carne de pasăre Safir vrea să majoreze cu 50% volumele la export

„În 2017 ne-am propus să creștem exporturile pentru brandul Deliciosul de Vaslui și am reușit mai mult decât ne-am propus – le-am dublat. Pentru anul acesta intenția este de creștere cu 50% a volumului anului anterior”, afirmă George Safir.

Compania vasluiană deține în portofoliu brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc și Fomică, pe care le exportă în țări precum Italia, Olanda sau Estonia.

„De o atenție mare a beneficiat anul trecut fabrica noastră de preparate din carne de pasăre (pârjoale, carnați, condimentate, pesmetate) sub brandul Fomică, ce a fost construită de la zero. În 2017 a lucrat la capacitate aproape de maxim. La aceasta vom extinde în continuare linia. (...) Vom pune în aplicare un proiect cu finanțare europeană pentru FNC care vizează extinderea producției și a capacității de stocaj”, adaugă directorul executiv al companiei.

Pe plan intern, 40% din producție merge spre retailul modern, compania intenționând să păstreze această pondere.

„De-a lungul timpului ponderea comerțului tradițional a scăzut de la un maxim la începutul activității spre ceea ce este acum, din păcate. În zona pe care activăm cu distribuția încă distribuim la un număr mare de comercianți doar că și aici, din păcate, marele retail își face resimțite efectele”, precizează George Safir.

Transavia exportă circa 30% din producție
Transavia exportă circa 30% din producție
Transavia, unul dintre cei mai importanți producători din industria avicolă din România, exportă aproximativ 30%...
Grigore Horoi, Grupul Agricola: În contextul dat, nu va mai fi fezabilă o creștere a businessului de peste 10%
Grigore Horoi, Grupul Agricola: În contextul dat, nu va mai fi fezabilă o creștere a businessului de peste 10%
După ce în 2022 Grupul Agricola a atins borna de un miliard de lei cifră de afaceri, miza pentru 2023 este...

Grupul de firme Safir deţine în judeţul Vaslui o fermă de creştere a păsărilor cu o capacitate de un milion de pui pe serie, respectiv două ferme în județul Botoșani, un abator, o fabrică de făinuri proteice, o fabrică de nutreţuri combinate precum şi propria reţea de distribuţie. Lansată în urmă cu 27 de ani, compania a atins în 2016 afaceri de peste 30 milioane de euro cu un număr mediu de 366 de angajați, arată datele publice. Safir este condus de Ghiorghi Safir, alături de cei doi fii – George și Iulian.

Producătorul de carne de pui Familia Safir, buget de investiții de 9 mil. euro în 2023
Producătorul de carne de pui Familia Safir, buget de investiții de 9 mil. euro în 2023
Grupul de firme Safir a încheiat anul financiar 2022 cu o cifră de afaceri de 67 milioane de euro, ceea ce...
Consolidarea, un scenariu tot mai prezent într-o piață scindată precum cea a cărnii de pui
Consolidarea, un scenariu tot mai prezent într-o piață scindată precum cea a cărnii de pui
Cu un volum anual de 500.000 de tone, piața locală de carne de pui este dominată de companiile românești, 90% din...
Producătorul de carne de pasăre Safir oprește activitatea pentru două săptămâni
Producătorul de carne de pasăre Safir oprește activitatea pentru două săptămâni
Grupul Safir anunță că activitatea abatorului este oprită până la începutul lunii august din cauza numărului...
Producătorul de carne de pasăre Safir vrea să majoreze cu 50% volumele la export
Producătorul de carne de pasăre Safir vrea să majoreze cu 50% volumele la export
Producătorul de carne de pasăre Safir din Vaslui s-a orientat spre activitatea de export - segment care absoarbe...