Peste 40 de producători români de brânzeturi fine, prezenți la Revino Gourmet

Peste 40 de producători români de brânzeturi fine vor fi prezenți la cea de-a doua ediție a salonului gastronomic Revino Gourmet, organizat în weekendul 21-22 octombrie la Novotel Hotel, București. De asemenea, evenimentul va reuni si producătorii de vin românesc, dar și de alte delicatese, care pot fi degustate de către participanți. Peste 40 de producători români de brânzeturi fine, prezenți la Revino Gourmet

„Producătorii români de brânzeturi devin tot mai sofisticați, de la telemeaua tradițională la camembert, brânză maturată și cu mucegai nobil, toate făcute la noi în țară. Astfel, brânzeturi precum celebrele specialități franțuzești, italienești sau elvețiene, gustoase și fine sunt acum produse și în România. Artizani din toată țara au învățat secretele gastronomiei din Europa de Vest și se mândresc acum cu sortimente făcute pe meleagurile autohtone. Iar dacă vreți să le gustați într-un cadru elegant și profesionist, dacă vreți să aflați de la artizanii români cum de s-au specializat pe brânzeturi fine, dar și cât costă variantele făcute la noi și unde pot fi găsite, vă invităm în weekendul 21-23 octombrie în București, la Revino Gourmet Show, la Hotel Novotel”, spune Alina Iancu, Fondator Revino și CrameRomania.ro.

Potrivit organizatorilor, zilele de sâmbătă și duminică sunt pentru publicul larg, iar luni este zi de business, dedicată exclusiv HoReCa și Retail.

Tot la salonul gastronomic Revino Gourmet Show își dau întâlnire în această ediție și alte zeci de producători români de:

  • Vinuri excelente, românești, făcute în cramele locale, pe care le puteți degusta alături de brânzeturi. Iar specialiștii noștri vă pot sfătui și cum să combinați platourile fine cu băutura potrivită;
  • Specialități din carne, și ele excelente pentru un platou copios;
  • Delicatese tartinabile dulci sau sărate;
  • Bere, cafea și spirtoase artizanale.

Costul unui bilet este de 90 de lei pe zi, iar în această taxă se pot degusta toate produsele de la peste 40 de standuri. Pe lângă toate acestea, se organizează masterclassuri educative cu asocieri tematice de brânză cu vin.

Conceptul Revino a fost creat de Alina Iancu în 2014 și s-a dezvoltat odată cu explorarea cramelor locale. Baza de date a proiectului cuprinde peste 200 de crame, din toată țara, informații despre principalele soiuri autohtone de struguri, despre vinuri și oamenii din spatele lor. În 2019, proiectul a fost extins cu Revino Gourmet, prin care organizează evenimente gastronomice cu brânză, vin și alte produse în asociere. Proiectele Revino Gourmet și CrameRomania.ro au ca scop promovarea producătorilor români.


 

Carrefour România lansează Poftim Brânza Românească, o nouă inițiativă de susținere a producătorilor locali
Carrefour România lansează Poftim Brânza Românească, o nouă inițiativă de susținere a producătorilor locali
Carrefour lansează Poftim Brânza Românească, un nou program care sprijină producătorii locali. Inițiativa, lansată încă din luna aprilie...
Brânzeturile, o piață sub semnul transformării
Brânzeturile, o piață sub semnul transformării
După o creștere volatilă în 2020, generată de impactul pandemiei, piața de brânzeturi și-a continuat trendul ascendent în ciuda faptului că...
Studiu: Jumătate dintre români consumă zilnic brânzeturi
Studiu: Jumătate dintre români consumă zilnic brânzeturi
Unu din doi români consumă brânzeturi zilnic, iar acestea sunt atât din producția autohtonă, cât și internațională, arată un studiu...
Revino desenează harta producătorilor locali de brânzeturi
Revino desenează harta producătorilor locali de brânzeturi
În ultimii doi ani, tot mai mulţi producători locali au pus accentul pe producţia de brânzeturi de calitate, elaborate cu grijiă, pe baza...