PepsiCo vrea extinderea practicilor de agricultură regenerabilă pe 2,8 mil. hectare până în 2030
PepsiCo va extinde până în 2030 practicile de agricultură regenerabilă pe 7 milioane acri (2,8 milioane hectare), suprafață aproape egală cu întreaga sa amprentă în agricultură. Compania estimează că va elimina cel puțin 3 milioane de tone de emisii de gaze cu efect de seră, până la sfârșitul deceniului. Adițional obiectivelor din agenda pentru 2030, PepsiCo va îmbunătăți inclusiv viețile a mai mult de 250.000 de oameni care fac parte din lanțul agricol de aprovizionare și va obține 100% din ingredientele sale cheie din surse sustenabile.
„Orice plan care se adresează provocărilor imediate cu care se confruntă sistemul alimentar global trebuie să pornească de la agricultură, sursa de hrană pentru miliarde de oameni și un punct cheie în abordarea schimbărilor climatice și a inegalității”, a declarat Ramon Laguarta, CEO PepsiCo. „Fiind unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi răcoritoare, promovarea unui sistem alimentar rezilient este esențială pentru businessul nostru, iar datorită dimensiunii globale a companiei noastre avem oportunitatea și responsabilitatea de a produce schimbări importante”.
PepsiCo: planuri de sustenabilitate
Agenda pentru Agricultură Pozitivă a PepsiCo are ca scop obținerea materiilor prime și a ingredientelor, astfel încât să accelereze tranziția către agricultura regenerabilă, printr-un set de practici menite să determine refacerea ecosistemelor, contribuind la consolidarea sistemului alimentar și susținerea comunităților de fermieri.
Compania se va concentra pe răspândirea adoptării practicilor agricole regenerabile pe 7 milioane acri (2,8 milioane hectare)– aproape egal cu 100% din terenul utilizat în întreaga lume pentru cultivarea materiilor prime și a ingredientelor necesare producției proprii. Aceste practici ar trebui să reducă emisia netă cu cel puțin 3 milioane de tone de emisii de gaze cu efect de seră, până în 2030.
De asemenea, PepsiCo vrea să îmbunătățească condițiile de trai a mai mult de 250.000 de oameni din lanțul său de aprovizionare agricolă și a comunităților, inclusiv creșterea independenței economice a femeilor. PepsiCo își va concentra activitatea pe cele mai vulnerabile comunități agricole din lanțul său valoric global, incluzând fermierii mici, lucrătorii agricoli, femeile și fermierii din grupuri minoritare. În țări precum Rusia, Turcia, Ucraina și România, PepsiCo lucrează pentru a sprijini incluziunea financiară a cultivatorilor de cartofi, oferind fluxuri de venituri și plăți în avans, astfel încât aceștia să aibă finanțarea necesară pentru a cumpăra îngrășăminte și semințe.
Nu în ultimul rând, producătorul vizează să obțină 100% din ingredientele cheie din surse regenerabile, prin includerea în program nu numai a culturilor sale directe (cartofi, porumb integral, ovăz și portocale), ci și a culturilor cheie de la terțe părți, cum ar fi cele de uleiuri vegetale și cereale. Acest program este deja în desfășurare în Europa. În Ungaria, Ucraina și Rusia, PepsiCo lansează programe de colaborare cu furnizorii pentru a dezvolta în continuare practici de aprovizionare durabile pentru uleiul său de floarea soarelui. Aceste programe pilot vor căuta să crească randamentele, să îmbunătățească sănătatea solului și să ofere o cultură mai productivă, reducând astfel impactul asupra mediului.
PepsiCo obține materie primă din 60 de țări și susține peste 100.000 de locuri de muncă în lanțul de aprovizionare agricolă. De la finalul anului 2020, culturile directe ale PepsiCo sunt 100% sustenabile în 28 de țări.