Kaufland și Ultragreens inaugurează prima seră verticală din România în urma unei investiții de 350.000 euro
Kaufland și Ultragreens, cunoscut până acum ca Microgreens România, inaugurează prima unitate de agricultură verticală din România, a cărei producții va fi integral direcționată vânzării în magazinele retailerului.
Investiția Ultragreens, principalul producător de microplante și plante aromatice din România, pentru dezvoltarea Green Hub Kaufland by Ultragreens, se ridică la 350.000 euro.
„Green Hub Kaufland by Ultragreens este pentru noi mai mult decât un proiect sustenabil. Este o nouă etapă în parteneriatul pe care îl avem deja cu Ultragreens, prin care extindem sortimentul de microsere și plante fresh din hypermarketurile Kaufland. Macrosera este dotată cu tehnologii de ultimă generație, eficiente energetic și propune un model de agricultură responsabilă, în acord cu standardele internaționale privind protejarea mediului. Producția va fi direcționată integral către 65 dintre magazinele noastre din România”, a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland România & Republica Moldova.
“În urmă cu 2 ani instalam primele Microsere în magazinele Kaufland din București, cu plante cultivate direct în incinta hypermarketurilor – a fost primul nostru pas către agricultura urbană, hiper-localizată. Am crezut mereu în soluțiile de tip indoor vertical farming ca fiind un răspuns la unele dintre cele mai mari probleme cu care populația se confruntă în momentul actual: nevoie de alimente fără pesticide, instabilitate alimentară, poluare, risipa resurselor”, a adăugat Cristian Tudor, Fondator Ultragreens (Microgreens).
Citiți și: Microgreens sau ambițiile mari ale unui business cu microplante
Producția anuală de circa 60 de tone a hub-ului va fi distribuită integral în rețeaua de hypermarketuri Kaufland. Pentru dezvoltarea acestui parteneriat și a asigura un flux constant de plante proaspete în întreaga rețea de 157 de hypermarketuri, o a doua unitate Green Hub va fi construită în localitatea Turda de către Ultragreens. Construcția acestei macrosere va fi demarată în primul trimestru al anului viitor.
Unitatea de producție este instalată într-o hală industrială din Ploiești, cu o amprentă la sol de 180 mp și o suprafață de cultivare de 1.250 mp, obținuți prin suprapunerea a șapte suprafețe de cultivare. Plantele sunt cultivate eficient tot timpul anului, cu un consum de apă cu 95% mai redus față de agricultura tradițională. Ciclurile de producție variază între 10 și 20 de zile, fiind cultivate game de salate, ridichi, broccoli sau chives, precum și plante aromatice, crescute în regim hidroponic.
De asemenea, plantele sunt crescute cu ajutorul razelor UV, fiind folosite becuri LED cu un consum energetic minim, în timp ce sistemul închis de cultivare verticală permite o agricultură sustenabilă, care exclude poluarea cu pesticide și îngrășăminte la sol.