Henkel continuă să investească în tehnologii care permit reducerea emisiilor de CO2

Fabrica diviziei Henkel Laundry & Home Care din Düsseldorf și unitatea de producție a diviziei Henkel Beauty Care din Wassertrüdingen, Bavaria, au fost transformate pentru a funcționa cu energie 100% neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Astfel, Henkel își propune ca până în 2030, întreaga sa producție la nivel mondial să devină „pozitivă din punct de vedere climatic”. Henkel continuă să investească în tehnologii care permit reducerea emisiilor de CO2

Din iulie 2021, compania utilizează deja exclusiv electricitate din surse regenerabile și biogaz pentru producția de produse lichide și de tablete pentru mașina de spălat vase, la unitatea din Düsseldorf. Odată cu trecerea la energie neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2, în special la combustibili sustenabili (biogaz) pentru procesul de fabricare a produselor sub formă de pulbere, care necesită un consum mare de energie, producția de detergenți și produse de îngrijire a locuinței atinge acum neutralitatea din punct de vedere al impactului asupra climei.

Unitatea de producție din Düsseldorf, a doua ca mărime la nivel mondial a companiei Henkel, a primit deja mai multe premii pentru pionierat în ceea ce privește abordarea strategică „Industrie 4.0” (mișcare ce are ca scop să inițializeze a patra Revoluție industrială), precum și pentru procesele sale de producție durabile, inclusiv din partea Forumului Economic Mondial. De asemenea, depozitul central atașat unității de producție din Düsseldorf este de acum neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2, deservind clienții Henkel ai diviziei Laundry & Home Care din întreaga Europă.

Cea mai mare unitate de producție a diviziei Henkel Beauty Care din Germania, situată în Wassertrüdingen, Bavaria, funcționează acum exclusiv pe bază de energie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pentru producția de produse de îngrijire a părului și a corpului. Pentru a atinge acest obiectiv, anul trecut a fost instalat, printre altele, un sistem fotovoltaic de 17.000 metri pătrați pe acoperișul unității de producție și pe un câmp din împrejurimi. Sistemul fotovoltaic generează o cantitate de energie egală cu cea necesară pentru un consum mediu anual de energie pentru 450 de gospodării. Pe lângă energia electrică obținută în mod sustenabil, acest amplasament utilizează și biogaz.


Citește și - Barbu, Henkel: „Am intrat în era «conscious consumption» și este nevoie de parteneriate și asumarea colectivă a responsabilității”


Cu toate acestea, Düsseldorf și Wassertrüdingen nu sunt primele unități Henkel din Germania care au devenit sustenabile. Producția centrului Henkel Fragrance din Krefeld este, de asemenea, neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 din august 2021. Unitatea de cercetare și producție își acoperă întregul necesar de energie cu electricitate verde și biogaz.

Obiectivul Henkel, scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu 100 de tone metrice până în 2025
Obiectivul Henkel, scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu 100 de tone metrice până în 2025
Henkel continuă transformarea ecologică a operațiunilor sale globale, vizând reducerea emisiilor de dioxid de...
Vânzările Henkel au înregistrat un nivel record în T3
Vânzările Henkel au înregistrat un nivel record în T3
Gigantul Henkel a raportat pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an financiar un nivel record al vânzărilor,...

„Am stabilit noi ambiții pe termen lung, ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate. Una dintre aceste ambiții este aceea ca producția noastră să devină climatic-pozitivă până în 2030, deci cu zece ani mai devreme decât era planificat inițial. Avem peste 170 de unități de producție în întreaga lume și depunem eforturi intense pentru a trece complet la combustibili neutri din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, pentru a obține energie electrică din surse regenerabile și pentru a îmbunătăți eficiența energetică generală”, spune Ulrike Sapiro, Chief Sustainability Officer la Henkel.

Henkel și-a setat ca procesele sale de producție să devină pozitive din punct de vedere climatic până în 2030. Până în 2025 însă, compania își propune să reducă amprenta de carbon în locațiile sale din întreaga lume cu 65% față de anul de referință 2010. Până în prezent, această țintă a atins 50%. Până în 2030, energia electrică utilizată va trebui să fie generată în proporție de 100% din surse regenerabile. În prezent, ponderea energiei electrice din surse regenerabile la Henkel este deja de 68%. În plus, compania își propune să înlocuiască restul de consum de combustibili fosili rămas în producție cu alternative neutre din punctul de vedere climatic, cum ar fi biogazul. Pentru a deveni climatic-pozitivă, compania Henkel va mai furniza unor terțe părți surplusul de energie neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2, care nu este necesar pentru propriile scopuri.

Înființată în 1876, Henkel are în prezent peste 52.000 de angajați la nivel global. În 2021, compania a raportat vânzări de peste 20 de miliarde de euro și un profit operațional ajustat de aproximativ 2,7 miliarde de euro.

 

Businessul Henkel, sub impactul inflației
Businessul Henkel, sub impactul inflației
Scumpirea substanțială a materiilor prime se resimte la nivelul performanței financiare raportată de Henkel. Deși...
Vânzările Henkel, în creștere în prima parte a acestui an
Vânzările Henkel, în creștere în prima parte a acestui an
Henkel a raportat o creștere organică semnificativă a vânzărilor în primul trimestru din acest an și a revizuit...
Barbu, Henkel: „Am intrat în era «conscious consumption» și este nevoie de parteneriate și asumarea colectivă a responsabilității”
Barbu, Henkel: „Am intrat în era «conscious consumption» și este nevoie de parteneriate și asumarea colectivă a responsabilității”
Pe măsură ce tot mai mulți consumatori fac alegeri cu gândul la impactul asupra mediului înconjurător și sunt...
Vânzările Henkel în Q1, mai mari cu 10,8% în Europa de Est
Vânzările Henkel în Q1, mai mari cu 10,8% în Europa de Est
Pe primele trei luni din acest an, Henkel raportează o creștere semnificativă a vânzărilor de detergenți de...