În FMCG, regulile sunt stabilite de consumator

Consumatorul secolului 21 trăiește și se adaptează la viteză. Programul de lucru, familia, stresul și îndatoririle nu îi permit să acționeze altfel decât contra-timp. Deciziile de achiziție se bazează pe nevoi curente și posibilitatea de a își putea acoperi necesitățile într-o singură locație, fie fizică, fie virtuală, reprezintă soluția ideală. [P] În FMCG, regulile sunt stabilite de consumator

Consumatorul și comportamentul său de achiziție influențează în mod direct producția, nivelul stocurilor, distribuția, dar și promoțiile. Vorbim de un lanț, iar fiecare verigă a sa trebuie să se adapteze în funcție de nevoile consumatorului final, dar și în funcție de partenerii de afaceri. Practic, este nevoie de un efort comun și susținut astfel încât nevoile consumatorului final să fie acoperite.

Industria transportului reprezintă una dintre verigile importante ce asigură prezența mărfurilor la raft, direct de la producător/distribuitor, iar Gebrüder Weiss este unul dintre furnizorii de servicii de top de transport și logistică.

Cei 20 de ani de experiență pe piață din România și-au pus amprenta pe portofoliul de servicii, astfel că astăzi oferim soluții integrate de logistică, precum și o gamă completă de servicii de transport rutier (internațional sau domestic în regim de grupaj, camioane complete sau parțiale), feroviar, aerian și maritim.

Colaborare susținută în beneficiul consumatorului 

Colaborăm în strânsă legătură atât cu producătorii, cât și cu rețelele de retail astfel încât produsele preferate să se găsească întotdeauna la dispoziția consumatorului, la timp și în cantitățile necesare. Programul prestabilit de încărcare/descărcare este respectat de toate părțile implicate iar produsele ajung la destinație fără deviații de timp sau calitate.

Nevoi diferite, industrii segmentate

Nevoile diferite de consum ale populației au condus la o segmentare a industriei FMCG, principalele categorii identificate fiind acelea de băuturi, alimente ce necesită temperatură ambientală, dar și controlată. Fiecare categorie impune anumite condiții de manipulare, depozitare și livrare, însă experiența Gebrüder Weiss face ca și cea mai exigentă cerință să fie îndeplinită cu succes.

În anul 2014, am operat 8.000 de transporturi în regim de FTL (Full Truckload – încărcătură la capacitatea maximă a camionului – n.r.) domestic pentru industria FMCG, ponderea cea mai mare având-o transportul pentru magazinele de retail, fiind urmată de transportul de băuturi alcoolice și non-alcoolice și alimente transportate în regim ambiental.

Secolul vitezei cere viteză de reacțieși adaptabilitate la schimbări

Despre secolul 21 se spune că este cel al vitezei. Pentru a supraviețui, este nevoie de reacții imediate, adaptare permanentă la condițiile pieței, înțelegere a nevoilor și instrumente și tehnologie de ultimă generație. În Gebruder Weiss, ne bucurăm de o echipă de profesioniști, preocupați în permanență de depășirea propriilor limite și conectați la realitatea înconjurătoare. Suntem la curent cu ultimele noutăți din piață, deținem instrumente și aplicații create după nevoile partenerilor noștri, iar reacțiile sunt întotdeauna orientate spre satisfacția acestora.

Despre Gebrüder Weiss România

Bazându-se pe susținerea grupului, astăzi Gebrüder Weiss România se bucură de o fundație solidă, un profil unic, independență financiară, angajați bine pregătiți, servicii excelente și o viziune de dezvoltare pe termen lung.

Ne mândrim cu cei 500 de angajați, aproximativ 37.000 mp capacitate de depozitare, un portofoliu impresionant de referințe primite în urma implementării eficiente a unor soluții logistice inteligente pentru clienții noștri și o cifră de afaceri de peste 44 milioane de euro în 2014.

Rolul transportului și logisticii în limitarea provocărilor pentru sectorul FMCG
Rolul transportului și logisticii în limitarea provocărilor pentru sectorul FMCG
Piața bunurilor de larg consum din România a înregistrat creșteri semnificative de la an la an, ceea ce denotă că România are un potențial...
Gebrüder Weiss își extinde centrul logistic din Tbilisi
Gebrüder Weiss își extinde centrul logistic din Tbilisi
Ca răspuns la creșterea volumelor de marfă, locația Gebrüder Weiss din Tbilisi este extinsă pentru a doua oară după 2019, dispunând de mai...
Gebrüder Weiss: Implementarea sustenabilității în transporturi – o constantă în noul peisaj socio-economic
Gebrüder Weiss: Implementarea sustenabilității în transporturi – o constantă în noul peisaj socio-economic
Schimbările climatice, un subiect tot mai fierbinte în deceniile recente, sunt o realitate la care industria transporturilor trebuie să răspundă...
Gebrüder Weiss: Trendurile logistice din 2021, definitorii pentru viitor
Gebrüder Weiss: Trendurile logistice din 2021, definitorii pentru viitor
Pentru sectorul logisticii și transporturilor, 2021 a continuat să fie o perioadă a provocărilor. Spre deosebire de anul anterior însă,...