Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Zarea devine acționar majoritar Domeniile Dealu Mare Urlați

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Zarea S.A. va prelua companiile Domeniile Dealu Mare S.R.L., Vitis Prod S.R.L. și unele active ale Societății de Promovare a Vinului S.R.L. Astfel, Zarea va prelua 70% din capitalul social al companiilor Domeniile Dealu Mare și Vitis și o parte din activele Societății de Promovare a Vinului care constau în mărci comerciale și în curs de înregistrare, domenii web, conturile de social media, toate stocurile și activele fixe. Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Zarea devine acționar majoritar Domeniile Dealu Mare Urlați

Prin investiţia din Dealu Mare, Zarea intenţionează să capitalizeze sinergiile celor două afaceri și să devină un jucător important în piaţa vinurilor de calitate. Restul pachetului de 30% din părțile sociale ale companiilor preluate rămâne în proprietatea familiei Rădulescu, Gabriel Rădulescu rămânând în continuare Director General al grupului DDMU, având în grijă podgoriile din Dealu Mare şi crama de la Urlaţi, urmând ca activităţile de marketing, vânzări şi management financiar să fie operate de echipa Zarea. 

„Achiziția din Dealu Mare este pentru noi o nouă provocare. Ne face plăcere să transmitem pe această cale bucuria noastră de a face parte din marea familie Dealu Mare, alături de alte firme prietene şi colaboratori cu care am mai lucrat în trecut”, declară Emil Popescu, Preşedintele Consiliului Director al Zarea.

Înființată în anul 1912, Zarea produce băuturi alcoolice și are un portofoliu de peste 20 de branduri din categoria vinuri spumante, aperitive și băuturi spirtoase. Producătorul este lider de piață în categoria vinurilor spumante (brandul Zarea şi Dorato), în categoria cocktailurilor pe bază de vin (Zarea Cocktail To Go), în categoria vinului roşu dulce (Sânge de Taur), precum şi în categoriile lichioruri (Florentino) şi bitter (Carpaten). Zarea a încheiat anul calendaristic 2022 cu o cifră de afaceri brută de 283,3 milioane de lei, cu 13,4% mai mare faţă de anul precedent. Pentru anul în curs, compania şi şi-a propus să ajungă la rușaje de 300 milioane lei.


Citește și Scan Global Logistics intră pe piața locală de logistică și aprovizionare


Grupul DDMU a fost fondat de Adrian Rădulescu, în anul 2007 și dezvoltat alături de cei doi fii ai săi, Gabriel și Ștefan. Adrian Rădulescu, a fost un specialist recunoscut și apreciat în domeniul agricol, fiind printre altele: decorat cu Ordinul Meritul Agricol în Grad de Ofițer al Republicii Franceze, Conferențiar Universitar, autor de cărți și articole de specialitate și Membru fondator și/sau cu activitate relevantă în: Liga Asociaților Producătorilor Agricoli din România, Asociația Fermierilor din România.

De partea cealaltă, cele trei companii preluate activează în producția și comercializarea de vinuri. Vitis administrează plantaţiile de vie, Domeniile Dealu Mare se ocupă de producţie şi cramă, în timp ce distribuţia este operată de Societatea de Promovare a Vinului.

Potrivit legii concurenţei, tranzacția trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea va evalua această preluare în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

Tranzacție în piața vinului: Zarea devine acționar majoritar Domeniile Dealu Mare Urlați
Tranzacție în piața vinului: Zarea devine acționar majoritar Domeniile Dealu Mare Urlați
Zarea S.A., lider în categoria vinurilor spumante, achiziţionează 70% din pachetul de acţiuni al grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare...
Emil Popescu, Zarea: „Dacă am transfera toate creșterile de preț de la furnizori către consumatori, nu am mai fi competitivi”
Emil Popescu, Zarea: „Dacă am transfera toate creșterile de preț de la furnizori către consumatori, nu am mai fi competitivi”
După un an care a adus majorări masive la prețurile materiilor prime, producătorul de băuturi alcoolice Zarea este rezervat când vine vorba...
Băuturile spirtoase, o categorie prinsă între creșterea costurilor de producție și limitarea bugetelor consumatorilor
Băuturile spirtoase, o categorie prinsă între creșterea costurilor de producție și limitarea bugetelor consumatorilor
Incertitudine și adaptare – așa descriu producătorii și importatorii de băuturi spirtoase anul 2022, unul marcat de scumpirea materiilor...
Zarea achiziţionează un brand de la Domeniile Tohani
Zarea achiziţionează un brand de la Domeniile Tohani
Zarea, unul dintre cei mai importanți producători în categoria vinuri spumante și printre jucătorii de top din piața băuturilor alcoolice, a...