Alexandrion vrea să-și facă o fabrică în Brazilia

Distileriile Alexandrion, noua identitate a Alexandrion Grup România, ar putea să mute producția brandurilor ieftine în Brazilia, Nawaf Salameh, președinte și CEO al companiei precizând că ia în calcul înființarea unei fabrici în Brazilia.

”O să fie o fabrică mică pentru că nu intenționez să mut brandurile premium acolo. Spre exemplu, am putea muta producția de votcă sau am putea produce pitu, băutura lor tradițională și să o import în România. Sau am putea produce acolo Cava D´Oro ”, a explicat acesta.

Deschiderea unei fabrici în Brazilia face parte din strategia Distileriilor Alexandrion de creștere a prezenței pe piețele externe, în momentul de față aceastea reprezentând 5% din cifra de afaceri a companiei.

Primul pas în acest sens va fi înființarea unui departament de export în cadrul firmei. De asemenea,  Alexandrion intenționează să intre pe piața din Statele Unite ale Americii și să deschidă un birou cu 5 oameni, fiecare dintre aceștia urmând să coordoneze 10-15 țări.

”După ce în 2014 am intrat pe piața din China cu brandul Brancoveanu sub numele Alexandrion), ne-am propus să ajungem în America. Dacă nu vom reuși anul acesta, la anul sigur intrăm pe piața din SUA. De asemenea, aș vrea să acoperim toată Europa, dar și America Latină, unde eu am deja afaceri. Sunt deja în discuții cu un importator din SUA pentru un parteneriat pe mai mult de zece ani. Nu vrem să exportăm haotic, am în plan o strategie clară”, a precizat Nawaf Salameh.

Investiții de 40 mil. euro în unitatea de la Bucov

Compania Distileriile Alexandrion a fost fondata în anul 1994 de omul de afaceri Nawaf Salameh și  până în prezent acesta a investit circa 40 de milioane de euro în fabrica de lângă Ploiești, care include unitate de producție, zonă de procesare și fermentare a fructelor pentru rachiuri, dar o cramă cu capacitate de 3.000 de butoaie.

”Reinvestim anual peste 20% din cifra de afaceri brută. Investim în promovarea produselor, în stocarea distilatelor, dar și în proiecte noi”, a declarat Nawaf Salameh.

Cea mai recentă investiție în fabrică s-a realizat anul trecut în luna septembrie, în linia de procesare a fructelor pentru distilarea acestora. Distileriile Alexandrion au lansat anul trecut pe piață brandul de lichiorului de fructe RimRock, dar și vinurile Vino D´Oro și Brâncoveanu.

”Vinurile Brâncoveanu se vor produce în serie limitată; ne-am propus să îmbuteliem anual între 30.000 și 50.000 de sticle de vin și să le distribuim în locații atent selecționate. Pentru Vino D´Oro va exista o capacitate mai mare de producție”, a menționat Salameh.

De asemenea, Distileriile Alexandion intenționează să extinde gama de produse Brâncoveanu, dar și să lanseze un produs nou sub brandul Saber, Caisată.

Alexandrion Grup, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase, a anunțat finalizarea unui rebranding, toate operațiunile având ca obiect de activitate produsele alcoolice fiind redenumite sub numele Distileriile Alexandrion. Compania a înregistrat în anul 2013 o cifră de afaceri de 101 milioane lei (circa 23 mil. euro), în creștere de 5% față de anul anterior, potrivit datelor furnizate către Ministerului de Finanțe. Nawaf Salameh, CEO al Distileriilor Alexandrion, a precizat că și  în 2014 cifra de afaceri a companiei a înregistrat creștere.

Distileriile Alexandron activează pe piața de brandy cu brandurile Alexandrion și Cava D´Oro, vinars cu Brâncoveanu, vodcă cu mărcile Alexander și Kreskova, dar și pe segmentul de lichioruri cu brandurile Saber și RimRock.

Alexandrion Group a inaugurat a doua distilerie și are în plan noi investiții
Alexandrion Group a inaugurat a doua distilerie și are în plan noi investiții
Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România şi singurul producător de...
Alexandrion Group: ”Targetăm retailul specializat pentru vânzarea Carpathian, primul single malt românesc”
Alexandrion Group: ”Targetăm retailul specializat pentru vânzarea Carpathian, primul single malt românesc”
La cinci ani de la demararea producției de whiskey single malt în fabrica din Pleașa, județul Prahova, Alexandrion Group, unul dintre cei mai...
Alexandrion Group are o nouă structură organizațională
Alexandrion Group are o nouă structură organizațională
Alexandrion Group are o nouă structură organizaţională care permite o gestionare mai eficientă a afacerilor grupului, care au cunoscut o...
Afacerile Alexandrion Group au trecut pragul de 1 mld. lei
Afacerile Alexandrion Group au trecut pragul de 1 mld. lei
Alexandrion Group, unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de băuturi spirtoase și vinuri din România, a depășit anul trecut...