Agricover Holding, venituri de peste 1,4 miliarde de lei în 2017

Agricover Holding, principalul jucător din agribusinessul românesc, a înregistrat anul trecut venituri de 1,43 miliarde lei obținute din comercializarea de produse și servicii specializate, inclusiv din activitatea de finanțare a fermierilor, derulate prin subsidiarele Agricover SA și Agricover Credit IFN. La nivel de profitabilitate, Agricover Holding a raportat un rezultat net de 29,6 milioane de lei. Agricover Holding, venituri de peste 1,4 miliarde de lei în 2017

În ceea ce privește activitatea pe divizii, Agricover a extins acoperirea logistică prin deschiderea a 10 depozite regionale și două depozite centrale care funcționează pe sistemul „hub”-urilor logistice, în încercarea de a crește calitatea serviciilor oferite, dar și dezvoltarea de soluții specializate pentru creșterea performanțelor fermierilor parteneri.

Pentru divizia de agri-food, Agricover a continuat invesțiile în unitatea proprie de abatorizare și în extinderea rețelei de magazine de desfacere.

”Agricover a achiziționat 345.150 capete de porc de la producătorii români în anul 2017, iar peste 80% din porcii achiziționați au fost abatorizați în unitatea proprie de procesare a cărnii de porc. Compania a demarat activitatea de abatorizare și procesare a cărnii de porc în anul 2015 după un amplu program de investiții în unitatea de producție din Periș. Investițiile realizate în 2017 au depășit 19 milioane lei, iar în programul de investiții pentru anul 2018 compania va aloca încă 20 de milioane lei”, au precizat reprezentanții companiei. 

Produsele de carne de porc proaspată sunt puse la dispoziție consumatorului final atât prin intermediul marilor lanțuri de retail, cât și prin rețeaua de magazine proprii dezvoltată de către Agricover. În 2018, compania are în vedere extinderea rețelei de desfacere până la un număr de 30 de magazine situate în principalele zone de consum din București și din împrejurimi.

În ceea ce privește divizia de agri-finance, Agricover a acordat finanțări de 1,37 miliarde lei unui număr de 2.350 fermieri, volumul de credite înregistrând o creștere de 39%.

Cât despre planurile pentru anul acesta, „Agricover va continua să sprijine dezvoltarea agriculturii extinzând continuu portofoliul de soluții inovatoare și facilitând accesul fermierilor la servicii și produse specializate.

Compania vizează continuarea ritmului de creștere realizat în anul 2017 prin creșterea volumului de afaceri și a numărului de clienți în special în segmentul fermierilor mici și medii”, se arată în comunicatul de presă trimis de companie. 

Agricover Holding este principalul jucător din agribusinessul românesc, cu o activitate de peste 18 ani în acest domeniu. Holdingul reunește activitățile de Agri-Business, Agri-Finance și Agri-Food. Agricover deservește peste 4.700 clienți fermieri care lucrează peste 1,7 milioane hectare teren arabil la nivel național. La finalul lui 2017, BERD (Banca Europeană pentru Dezvoltare Regională) a devenit acționar în cadrul Agricover Holding SA cu o investiție de 32 milioane lei în capitalul companiei pentru a subscrie unei participații de aproape 13%.

 

Grup Șerban Holding achiziționează o fermă în județul Vaslui pentru 1,5 mil. euro
Grup Șerban Holding achiziționează o fermă în județul Vaslui pentru 1,5 mil. euro
Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească care activează în mai multe domenii din agricultură, își continuă strategia de...
Grup Șerban Holding își consolidează prezența în județul Bacău și investește 4 milioane de lei într-o nouă fermă
Grup Șerban Holding își consolidează prezența în județul Bacău și investește 4 milioane de lei într-o nouă fermă
Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunță achiziționarea unei noi ferme...
Agricover Holding, venituri de peste 1,4 miliarde de lei în 2017
Agricover Holding, venituri de peste 1,4 miliarde de lei în 2017
Agricover Holding, principalul jucător din agribusinessul românesc, a înregistrat anul trecut venituri de 1,43 miliarde lei obținute din...
BERD intră în acționariatul Agricover cu o investiție de 7 mil. euro
BERD intră în acționariatul Agricover cu o investiție de 7 mil. euro
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a semnat un acord pentru preluarea a 13% din acţiunile Agricover, companie care oferă...