FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Ferma Caprele Irinucăi oprește activitatea la aproape 10 ani de la înființare

Ferma Caprele Irinucăi oprește activitatea la aproape 10 ani de la înființare

După aproape un deceniu de activitate, fondatorii businessului Caprele Irinucăi pun punct producției după un an în care, potrivit datelor publice, compania a reușit să intre pe profit.

„Dragi colaboratori și prieteni, aventura noastră cu natură, iubire și căprițe se apropie de final. Am învățat incredibil de multe lucruri, chiar dacă multe dintre lecții au fost mai mult amărui. Lipsa constantă de personal, dar și schimbările bruște în relaționarea cu acesta ne-au obosit și ne-au determinat să ne retragem. Este un domeniu frumos, dar un lanț complex de la firul ierbii la caserolele cu brânză din magazin”, spune Irina Ciochină într-un mesaj public.

Datele raportate către Ministerul Finanțelor Publice arată că firma care administra ferma avea în 2020 doar doi salariați, față de patru în 2019. 

Producția va fi oprită pe 15 iunie și, totodată, va fi închis și magazinul pe care compania îl are în Iași. Toată producția fermei era vândută prin intermediul acestui magazin propriu, dar și cu ajutorul unor carmangerii partenere din Iași, mai ales în perioadele cu vârf de producție, adică vara.

Potrivit fondatorilor, Ferma Caprele Irinucăi s-a născut în primul rând din drag pentru natură și pentru animale, investiția inițială fiind de 50 de mii de euro, bani necesari în mare parte pentru utilajele necesare răcirii și pasteurizării laptelui. În 2012 au fost cumpărare primele animale, iar la finalul anului trecut, ferma număra aproape 80 de capete. Producția a fost mereu realizată artizanal.

Inițial, fondatorii au încercat să acceseze fonduri europene pentru a susține producția, însă planurile lor nu erau eligibile pentru finanțarea comunitară. Drept urmare, toată investiția a fost realizată din fonduri proprii.

În 2020, compania sub care a operat Ferma Caprele Măriucăi, Top Econatura SRL, a raportat o cifră de afaceri de 600.301, în scădere cu peste nouă mii de lei față de 2019. În cazul profitului net însă, datele Ministerului de Finanțe arată că 2020 s-a încheiat cu un plus de 93.984 lei, față de o pierdere de 2.909 lei raportată pentru anul 2019.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content