FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Exportul de etichete, în creștere față de 2019 în contextul pandemiei

Exportul de etichete, în creștere față de 2019 în contextul pandemiei

Rottaprint, producător de etichete autoadezive și ambalaje flexibile, anunță că a înregistrat o creștere a exporturilor de 18% în primele șase luni ale anului, perioadă marcată puternic de pandemia de coronavirus. Iar până la finalul acestui an, compania estimează o creștere a exporturilor de peste 20% față de 2019.

Cele mai cerute au fost etichetele autoadezive, în special cele cu liner PET, foarte populare în Germania, capacele de aluminiu pentru produse lactate, cerere venită în special din Ungaria, urmate de manșoanele de înghețată pentru care a existat cerere în creștere din toată Europa înaintea începerii sezonului cald. Din datele companiei, cererea venită din Ungaria a înregistrat o creștere de 23% comparativ cu aceeași perioadă din 2019, iar în cazul Germaniei, avansul a fost de 13%. Alte țări care au înregistrat creșteri vizibile au fost Olanda și Polonia.

„Prima jumătate a acestui an a adus o creștere a exporturilor susținută în cea mai mare parte și de intensificarea producției în industria alimentară și în cea producătoare de soluții chimice, direct influențate de nevoile imediate ale consumatorilor, într-o perioadă marcată de pandemia cu noul coronavirus. Aceleași tendințe le-am putut observa și pe piața din România, nu numai pe cea a țărilor pentru care facem export”, susține Cristi Nechita-Rotta, Director General Rottaprint. 

Cu o experiență de 29 ani, compania Rottaprint, cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține în prezent 4 centre logistice în România: Timișoara, Brașov, Ilfov, Pașcani și 2 centre logistice în Ungaria și Germania, în care lucrează peste 270 de angajați. În 2019, Rottaprint a livrat produse în 11 țări din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii. În prezent, un procent de 25% din portofoliul de clienți Rottaprint este reprezentat de companii din străinătate.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content