FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Exonia raportează profit record pentru divizia de ambalaje bio și vizează extinderea businessului

Exonia raportează profit record pentru divizia de ambalaje bio și vizează extinderea businessului

Dezvoltarea accelerată a segmentului de e-commerce din ultimii doi ani a reprezentat pentru fabrica de ambalaje Exonia un prilej pentru dezvoltarea businessului, în special pe zona ambalajelor biodegradabile. Cererea venită de la principalii jucători din piața locală a bunurilor de larg consum a crescut considerabil, la fel și cererea venită de pe piețele externe.

„Crizele aduc și oportunități, dovadă că în plină pandemie fabrica de sacoșe bio degradabile Exonia a reușit, conform bilanțului 2021 proaspăt publicat, o creștere spectaculoasă a profitului EBITDA de peste +450% raportat la anul anterior”, declară Tiberiu Stoian, CEO și Fondator Exonia Holding.

Concret, profitul EBITDA a crescut de la 1 la cinci milioane de lei, iar cifra de afaceri a diviziei de ambalaje bio a fabricii Exonia Holding a crescut cu 120% prin comparație cu cea din 2020, de la 11 la peste 24 milioane lei.

„La atingerea obiectivelor a contribuit în special creșterea productivității prin optimizarea proceselor tehnologice și a fluxurilor de producție ale fabricii, pe fondul emoțiilor începutului de an 2020, care au cerut luarea de măsuri drastice de reducere a costurilor, de scădere a procentului de deșeuri rezultate din procese, dar și de introducere a unor noi soluții de digitalizare”, explică Tiberiu Stoian.


Citește și: Cum arată planul României pentru gestionarea deșeurilor. Valoarea proiectului: 1,2 mld. euro


Compania vizează creștere capacității de producție a ambalajelor bio cu cel puțin 300%, investițiile necesare fiind de aproximativ 10 milioane de euro, sumă pe care Exonia vrea să o atragă prin investiții equity, fonduri guvernamentale și credite bancare.

„Sperăm și că din ce în ce mai mulți consumatori vor rezona la îndemnul Exonia de a reduce consumul de ambalaje și de a contribui la colectarea selectivă a acestora în vederea reciclării. Mai puțin, mai cu grijă și mai eficient reprezintă soluția pentru a avea un mâine”, adaugă fondatorul companiei.

Fabrica de ambalaje biodegradabile a fost inaugurată în 2020 și face parte din Grupul Exonia Holding, înființat în anii 2000 de Tiberiu Stoian. Grupul este format din trei entități: Exonia Holding, producător de ambalaje din hârtie, Exonia Production, producător ambalaje plastice și Artis Design, integrator de soluții de digitalizare industrială.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content