FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Elfi, afaceri de 30 milioane lei în 2021 și planuri pentru o nouă linie de producție

Elfi, afaceri de 30 milioane lei în 2021 și planuri pentru o nouă linie de producție

Elfi, unul dintre cei mai importanți producători de hârtie igienico-sanitară din România, anunță încheierea anului 2021 cu o cifră de afaceri estimată la 30.000.000 lei, iar pentru anul 2022 compania vizează investiții în zona logistică și în eficientizarea procesului de producție.

Dezvoltarea afacerii Elfi a continuat și în 2021 prin creșterea vânzărilor către clienții deja existenți și adăugarea de noi clienți în portofoliu. În prima jumătate a anului compania a înregistrat afaceri de 15.000.000 lei, cu o creștere de aproape 20% față de primele 6 luni din 2020. Elfi își propune menținerea trendului ascendent și în 2022 estimează o majorare de aproximativ 20% a cifrei de afaceri.

„Contextul pandemic a venit și cu efecte pozitive asupra comportamentului consumatorilor, făcându-i pe aceștia mai responsabili, ducând la o reducere a risipei de produse achiziționate și la creșterea preferinței pentru produse autohtone. Comerțul online a crescut, tot mai mulți români orientându-se spre acest segment de piață. În medie, lunar, o familie alocă între 40 și 70 lei pentru achiziționarea de produse precum hârtie igienică, prosoape de hârtie sau șervețele, a declarat Adrian Constantin, Director General Elfi.

O nouă linie de producție Elfi în 2022

Pentru 2022, compania planifică demararea unui nou proiect pentru punerea în funcțiune a unei noi linii de producție. Proiectul va fi demarat în a doua jumătate a anului 2022 și va fi finalizat în 2023. Noua linie de producție va avea o capacitate de 600 tone și poate prelucra atât hârtie igienică, cât și prosoape.

Mai mult, începutul anului 2022 va fi marcat de finalizarea proiectului pentru instalarea de panouri fotovoltaice la fabrica din localitatea Albota, județul Argeș, având ca țintă asigurarea a 20% din consumul de energie electrică.

Înființată în 2003, Elfi este unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de hârtie igienică și prosoape de hârtie din România. Compania este distribuitor pentru mari retaileri internaționali, precum Auchan sau Metro și pentru lanțuri de magazine tradiționale, precum Annabella, Diana, Dacia, Prima, Jam, Darina, Dcneu și multe altele. Portofoliul său include toată gama de hârtie igienică, de la cea standard, la produse premium, de cea mai înaltă calitate, precum și o gamă largă de prosoape de hârtie de diferite dimensiuni și ambalate în diverse moduri, acoperind toate segmentele de piață: low, mediu și premium.

În prezent, compania Elfi este formată din 30 de angajați și a înregistrat în 2020 afaceri de peste 26.607.504 lei și un profit de 1.505.910 lei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content