FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > e-Mobility Rentals consolidează parteneriatul cu Glovo

e-Mobility Rentals consolidează parteneriatul cu Glovo

După un proiect pilot de șase luni în 2023, e-Mobility Rentals și Glovo anunță consolidarea parteneriatului lor strategic cu vehicule electrice ce funcționează pe bază de baterii universale interschimbabile, unice în Europa. Pornit inițial cu 24 de vehicule, proiectul pilot și-a triplat capacitatea pentru a încuraja și mai mult serviciile de livrare eco-friendly și a contribuit activ la îmbunătățirea mobilității urbane și la reducerea poluării.

Cele două companii își consolidează acum parteneriatul în cadrul căruia flota de vehicule electrice e-Mobility Rentals utilizată de curierii care folosesc platforma Glovo crește la 62 de unități, din care 38 de e-cars și 24 de e-mopede, evidențiind o extindere semnificativă a infrastructurii de livrare eco-friendly în București.


Poți afla mai multe detalii despre ce reprezintă e-Mobility Rentals și cum poate schimba mobilitatea urbană, contribuind la sustenabilitatea afacerilor partenere și la transformarea orașelor în comunități mai curate prin reducerea emisiilor de carbon rezultate din transport, în cadrul conferinței Sustain Ability, primul eveniment Progresiv dedicat integral sustenabilității. A doua ediție a conferinței se desfășoară sub tema „Leading Change” și are loc pe 10 aprilie 2024, la Nord Events Center by Globalworth, București. Te poți înscrie AICI.


Rezultatele obținute în urma pilotului sunt remarcabile și reprezintă un pas semnificativ în direcția unei mobilități mai curate și a unor servicii de livrare sustenabile atât de necesare într-o capitală în care principala sursă care alterează calitatea aerului este traficul rutier (58%):

  • Livratorii care au utilizat aceste vehicule au confirmat o agilitate sporită în navigarea peisajului urban din București, livrări mai rapide și curse optimizate. Curierii și-au îmbunătățit timpii de livrare, frecvența comenzilor - adică numărul mediu de comenzi dintr-o săptămână, a crescut iar realocările de comenzi au scăzut.
  • Pe întreaga durată a pilotului, curierii au beneficiat de suport constant din partea e-Mobility Rentals, prin asistență rutieră 24/7, asigurare auto garantată, înlocuirea vehiculelor la nevoie precum și de schimb gratuit de baterii, vehicule ușor de condus și autonomie nelimitată (fiecare schimb de baterie adaugă 50 Km de autonomie la e-car și 100 km la e-moped).
  • Pe durata pilotului au fost parcurși peste 390.000 km, echivalând cu o reducere de aproximativ 88 de tone de emisii de CO2.
  • Cele peste 5.900 de schimburi de baterii au demonstrat eficiența și rapiditatea soluției e-Mobility Rentals, în condițiile în care un schimb de baterie de face în mai puțin de 1 minut.

„Am creat o soluție la cheie, plug and play, pe care orice partener, fie companie, oraș sau instituție, o poate implementa ușor și rapid, cu rezultate benefice pentru mediu și costuri la jumătate față de cele ale soluțiilor disponibile astăzi în piață. Interacțiunea cu livratorii Glovo și mai ales datele pe care le-am colectat prin intermediul soft-ului de management integrat în Swap Stations și al aplicației mobile ne-au ajutat să măsurăm parametrii de funcționare a soluției și să înțelegem cum o utilizează beneficiarii. Am folosit fiecare informație pentru a îmbunătăți infrastructura deoarece învățarea este o etapă necesară în viața unei companii inovatoare. Ne bucurăm să vedem că la finalul acestui test Glovo și-a optimizat livrările și și-a scăzut emisiile de CO2 provenite din transport. Parteneriatul nostru continuă pe baze solide, pentru ca progresiv să facem accesibilă soluția noastră de mobilitate curată unui număr cât mai mare de livratori Glovo”, explică Alexandru Slavu, Chief Operating Officer e-Mobility Rentals.

România este singura țară în care Glovo a desfășurat acest proiect pilot folosind mopede și mașini electrice cu baterii universale interschimbabile. În următoarea perioadă, compania de delivery va extinde soluția inovatoare e-Mobility Rentals formată din flotă de vehicule electrice și stații battery swap, accesibile printr-un serviciu unic de leasing operațional îmbunătățit și va mări, în acest fel, numărul comenzilor transportate cu zero emisii, în București și în țară.

e-Mobility Rentals este o companie românească ce a creat primul ecosistem complet de închirieri de vehicule electrice cu baterii interschimbabile și propria rețea de stații de încărcare și schimb de baterii (Swap Stations), din Europa. Soluția inovatoare e-Mobility Rentals este accesibilă printr-un serviciu de leasing operațional îmbunătățit pe baza de abonament lunar flexibil, ce include pana la 5000 km gratuiti pe luna, asistență rutieră & suport tehnic 24/7 și înlocuirea imediată a vehiculelor la nevoie.

Cu o investiție inițială de peste două milioane de euro, compania este activă în piața din România din anul 2022, unde pune la dispoziția companiilor locale o flotă în creștere de cvadricicluri și scutere electrice ce pot fi folosite pentru livrări. Soluția inovativă e-Mobility Rentals reduce la jumătate costurile de transport și elimină emisiile de carbon cu efect de seră, fiind ușor de adaptat la nevoile fiecărui partener. Compania oferă inclusiv o selecție de produse electrice și vehicule eficiente pentru orașe, potrivite pentru nevoile administrațiilor locale, serviciilor de utilități și inițiativelor Smart City.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content