FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Dole vinde divizia de legume proaspete pentru 269 mil. euro

Dole vinde divizia de legume proaspete pentru 269 mil. euro

Dole a anunțat vânzarea diviziei de legume proaspete către Fresh Express Incorporated, o subsidiară a Chiquita Holdings Limited, pentru aproximativ 269 milioane de euro, scrie Esmmagazine.com.

Divizia de legume proaspete a avut în anul financiar încheiat pe 31 decembrie 2021 vânzări de 1,18 miliarde de euro. Acest segment de business include operațiuni agricole, patru fabrici de procesare în Statele Unite ale Americii și numără peste 3.000 de angajați.

”Suntem încântați să anunțăm vânzarea diviziei de legume proaspete. Fuziunea cu Fresh Express va duce la îmbunătățirea portofoliului și serviciilor adresate consumatorilor prin investiții mai mari în inovație, eficiență și securitate alimentară”, a spus Carl McCann, Președintele executive al Dole plc.

Tranzacția așteaptă aprobarea autorităților de concurență. Veniturile nete obținute din această tranzacție vor fi utilizate pentru a reduce creanțele Dole.

Dole Food Company este un producător de fructe și legume proaspete de talie globală, cu operațiuni în peste 75 de țări și vânzări anuale de circa șapte miliarde de dolari. Producătorul de origine americană a suspendat în 2013 activitatea subsidiarei sale de pe piața locală, după aproape patru ani de la intrarea în România printr-o achiziție. În retail sunt prezente în continuare fructe proaspete cu eticheta Dole, însă ele sunt distribuite de companii locale de distribuție. Dole Food Company înființase subsidiara locală în 2009, după preluarea distribuitorului local de fructe proaspete Distrifrut, cu care colabora de mai mulți ani. 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content