FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Direcția Antifraudă monitorizează comerțul cu produse ale căror prețuri au crescut nejustificat

Direcția Antifraudă monitorizează comerțul cu produse ale căror prețuri au crescut nejustificat

Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF anunță că, din cauza modului în care au evoluat prețurile în ultimele trei săptămâni, va monitoriza și va analiza comerțul cu produse care au înregistrat creșteri semnificative și nejustificate ale prețurilor.

Monitorizarea variațiilor de prețuri și verificarea modului de declarare a obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă include atât dispozitive medicale (măști, mănuși, biocide, dezinfectanți) și alte echipamente de protecție sanitară, care asigură prevenția și tratarea afecțiunilor asociate COVID-19, cât și produse alimentare esențiale specifice coșului de bază, potrivit comunicatului emis astăzi de Direcția Antifraudă.

Institutul Național de Statistică a demarat de asemenea o anchetă pentru a măsura impactul virusului SARS-Cov-2 în activitatea economică. În urma acestei analize, managerii care activează în retail au estimat pentru următoarea perioadă o creștere a prețurilor cu 16%.

Totodată, directorii chestionați de INS susțin că, în următoarele trei luni, activitatea în comerț va crește, dar este vorba de un avans moderat (sold conjunctural +9%). Același lucru se menține și în privința volumului comenzilor către furnizorii de marfă (sold conjunctural +6%). De asemenea, angajatorii din retail prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +6%).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content