FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Diageo deschide un nou depozit în Timișoara care va deservi 12 piețe din regiune

Diageo deschide un nou depozit în Timișoara care va deservi 12 piețe din regiune

Diageo, lider global pe piaţa de băuturi alcoolice, a inaugurat un nou depozit, în localitatea Dudeștii Noi, județul Timiș. Noul depozit va deservi 12 piețe, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari depozite Diageo din Uniunea Europeană și cel mai mare din regiune, având un rol crucial în operațiunile Diageo în Europa de Est și este operat de FM Logistic.

„Diageo consideră România o țară de o importanță strategică. Alegerea Timișoarei ca centru pentru livrările noastre de produse în Europa de Est reflectă importanța pe care o acordăm pieței românești, dar și poziția strategică a acestei locații. Partenerii și clienții noștri vor beneficia de un timp de livrare semnificativ mai mic, care în medie ponderată va fi redus cu 93%, de la 28 la 2 zile. De asemenea, depozitul va crea noi locuri de muncă direct și indirect, la companiile de transport locale, și va avea un impact pozitiv asupra activității economice locale”, spune Michael Holm, Director General al Diageo pentru Europa de Est.

Noul depozit va deservi piețele Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Ungaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Moldova, Cehia, România și Slovacia, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari depozite Diageo din Uniunea Europeană și cel mai mare din regiune, având un rol crucial în operațiunile Diageo în Europa de Est. Diageo a intrat pe piața din România în anul 2007 și își desfășoară activitatea prin intermediul distribuitorului său exclusiv, P.P. Distributors România SRL.

Anual, aproximativ 12,6 milioane de litri și peste 20 milioane de sticle de produse Diageo vor fi trimise către și din noul depozit. Unitatea va transmite informațiile de trasabilitate în sistemul Global Diageo Track&Trace (prescurtat GTTS), permițând urmărirea fiecărei sticle de la producție la Distribuitorii noștri din fiecare țară.

Diageo este lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, având un portofoliu remarcabil de băuturi cuprinzând branduri de renume precum whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan's și Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness. Produsele se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume.
Fondată în Franța în 1967, FM Logistic este unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul serviciilor integrate de supply chain din Europa, deservind clienți din mai multe domenii: bunuri de larg consum, pharma, cosmetică și înfrumusețare, retail, producție industrială. FM Logistic este activă în peste 14 țări din Europa, Asia și America Latină. Înregistrează venituri anuale de aproximativ 1,4 miliarde euro și are peste 27.000 de angajați. FM Logistic are operațiuni în România din anul 2008 și are în prezent circa 700 de angajați în țara noastră.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content