FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Deliveroo iese de pe piața din Olanda din cauza pierderilor mari înregistrate

Deliveroo iese de pe piața din Olanda din cauza pierderilor mari înregistrate

Compania britanică Deliveroo a anunțat că ia în calcul renunțarea la operațiunile din Olanda în următoarele trei luni după ce nu a reușit să își consolideze poziția locală. După prima jumătate a acestui an, Deliveroo a raportat o pierdere de 147 de milioane de lire sterline, față de 95 de milioane cât a fost pierderea înregistrată în prima jumătate a anului trecut.

În Olanda, Deliveroo concurează cu Just Eat Takeaway și Uber Eats și, pentru a-și putea îmbunătăți poziția pe piață, ar avea nevoie de investiții „disproporționate” raportat la rezultatele financiare înregistrate. 

„Compania a stabilit că ar fi nevoie de un nivel disproporționat de investiții, cu randamente incerte, pentru a atinge și susține o poziție de top pe piață și, prin urmare, a decis să se consulte cu privire la încetarea operațiunilor sale în Olanda”, a declarat un reprezentant Deliveroo pentru TechCrunch.

Livratorul de mâncare pregătește astfel retragerea de pe piața din Olanda, data estimată fiind finalul lunii noiembrie, potrivit Reuters.


Citește și Mircea Stan, Postis: Rolul platformelor care integrează sistemele necesare retailerilor va deveni tot mai mare


În prima jumătate a acestui an, veniturile companiei au urcat cu 12%, până la 1 miliard de lire sterline, față de perioada similară a anului trecut când vânzările au urcat cu 82% de la an la an.

Serviciile platformei acoperă în prezent 11 piețe: Regatul Unit, Australia, Belgia, Franța, Italia, Irlanda, Țările de Jos, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Kuweit. Cea mai mare piață pentru businessul Deliveroo este Marea Britanie, în timp ce Olanda reprezintă mai puțin de 1% din valoarea brută a tranzacțiilor înregistrate în prima jumătate a acestui an.

„Rămânem încrezători în capacitatea noastră de a ne adapta din punct de vedere financiar la orice alte schimbări în mediul macroeconomic”, a susținut Will Shu, Fondatorul și Directorul General Deliveroo, într-o declarație citată de Reuters.

Deliveroo s-a mai retras deja din două piețe, din Spania anul trecut și din Germania în 2019, din cauza regulilor mai stricte privind contractele de muncă ale livratorilor.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content