FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Delhaize testează conceptul de piață urbană

Delhaize testează conceptul de piață urbană

Delhaize, parte a grupului Ahold Delhaize, continuă investițiile la nivel de concepte noi pe piața din Belgia și testează primele sale piețe urbane. Deschis sub numele BELhaize, noul concept de piață urbană a fost gândit pentru a evidenția focusul retailerului pe produsele locale. Astfel, conceptul va fi sezonier și va funcționa în perioada aprilie – iulie și le oferă consumatorilor oportunitatea de a cunoaște o selecție din produsele celor 1.600 de furnizori locali cu care retailerul lucrează pe piața din Belgia. 

”Importanța produselor locale, dar și popularitatea acestora a crescut considerabil. 70% din sortimentanția de produse proaspete este de proveniență belgiană astfel că în lunile aprilie, mai, iunie și iulie, 20 de parcări ale supermarketurilor Delhaize vor fi transformate în piețe locale. Le punel la dispoziție spațiul necesar producătorilor și fermierilor belgieni pentru a-și prezenta produsele și pentru a se întâlni cu clienții”, au precizat reprezentanții retailerului.


Te-ar putea interesa și: „Produs local”, între percepție și realitate


În plus, pentru producătorii care nu vor putea fi prezenți fizic în piețele BELhaize, retailerul pune la dispoziția clienților tururi virtuale în ferme. ”Belgienii vor avea ocazia să le facă o vizită virtuală pentru a vedea singuri cum este viața la fermă. Tot ce trebuie să facă este să scaneze un cod QR disponibil pe ambalajul produsului și să aleagă fermierul pe care doresc să-l descopere. Aceștia se vor putea plimba prin fermă și vor urmări videoclipurile explicative”, mai punctează reprezentanții retailerului.

O inițiativă similară a fost dezvoltată și pe piața locală în 2019, când Mega Image a inaugurat Fresh Bazar - un aprozar reinterpretat în stil urban actual. Deschis într-un spațiu de 84 de metri pătrați de la parterul unui bloc din cartierul Militari, în apropierea pieței agro-alimentare Apusului, magazinul avea o sortimentație extinsă de produse proaspete, de la legume, fructe, zarzavaturi și produse vrac – semințe, fructe confiate și condimente – până la produse semi-preparate, pește, legume congelate și lactate proaspete, dar și produse ambalate precum snackuri.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content