FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Danone sistează investițiile în Rusia, dar nu oprește producția

Danone sistează investițiile în Rusia, dar nu oprește producția

Danone a anunțat că va suspenda toate investițiile în Rusia, în urma atacului armat din Ucraina, dar va continua să producă și să distribuie produsele sale pe teritoriul țării. Rusia reprezintă a treia piață ca mărime pentru Danone, după Franța și Spania, iar producătorul de lactate este prezent cu marca Prostokvashino.

„Am decis să suspendăm toate proiectele de investiții în Rusia, dar în prezent ne menținem producția și distribuția de produse lactate proaspete și de nutriție pentru sugari pentru a satisface în continuare nevoile alimentare esențiale ale populației locale”, a declarat Laurent Sacchi, secretarul general al Danone, citat de Reuters.

În urma anunțului, acțiunile Danone (DANO.PA) au scăzut cu 3%. La acest declin a contribuit și închiderea uneia dintre fabricile din Ucraina.

„Suntem cu toții profund afectați de ceea ce vedem în fiecare zi de la invazia Ucrainei. De la începutul conflictului, siguranța angajaților noștri a reprezentat prioritatea zero și rămânem în contact permanent cu ei”, susțin reprezentanții companiei citați de FoodBev.

Danone are 1.000 de angajați în Ucraina și 8.000 în Rusia și aproximativ 6% din vânzările companiei erau generate de cererea din cele două state.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content