FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Danone primește undă verde pentru vânzarea businessului din Rusia

Danone primește undă verde pentru vânzarea businessului din Rusia

Gigantul francez Danone a obținut aprobarea autorităților din Rusia pentru vânzarea operațiunilor din această țară. În urma acestei tranzacții compania va fi nevoită să suporte pierderi de 1,2 miliarde de euro, scrie Retaildetail.eu.

Danone a primit undă verde pentru a vinde subsidiara din Rusia către LLC Vamin R, un producător de lactate deținut de Mintimer Mingazov, un prieten al liderului cecen Ramzan Kadyrov. Tranzacția va fi finalizată în următoarele săptămâni. Financial Times estimează că valoarea tranzacției este de 180 milioane de euro.

În iulie 2023 guvernul rus a preluat activele companii franceze. Danone a activat pe piața din Rusia din 1992, piață care genera aproximativ 5% din vânzările totale ale producătorului francez. Compania și-a consolidat poziția prin achiziția din 2010 a companiei Unimilk.

În 2022, Danone a înregistrat o creștere de 13,9%  a cifrei de afaceri, până la 27,6 miliarde de euro. Din perspectivă like-for-like, avansul raportat a fost 7,8%, în contextul în care costurile de producție s-au majorat cu 8,7%. Cu toate acestea, volumele au fost afectate doar marginal, bifând la nivel de total grup un declin de 0,8% pe parcursul anului trecut. Regiunea Europei, din care face parte și România, a înregistrat anul trecut o creștere de 5,2% în termeni organici, fiind zona cu cel mai redus ritm de creștere pentru gigantul francez.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content