FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Creștere de 8% anul trecut pentru afacerile Agricola

Creștere de 8% anul trecut pentru afacerile Agricola

Grupul de firme Agricola a înregistrat în 2019 o cifră totală de afaceri de aproape 769 de milioane de lei, cu 8% mai mult față de 2018. Toate companiile grupului au raportat evoluții mid și high single digit anul trecut.

În privința vânzărilor de carne de pasăre ale companiei Agricola, compania a raportat o creștere de 7%, până la un volum total de aproape 48.400 tone. Cifra de afaceri înregistrată de Agricola Internațional SA Bacău în 2019 este de puțin peste 501 milioane de lei, în condițiile unei creșteri în totalul vânzărilor puilor cu creștere lentă.

„Este rezultatul unei execuții îmbunătățite în operațional, cu creșteri în vânzarea produselor diferențiatoare (Puiul Fericit și Cocoșel de Pădure) și a produselor cu valoare adăugată mai mare, care au condus la o apreciere a prețului mediu la produsele noastre”, a declarat Grigore Horoi, Președintele Agricola.

În privința mezelurilor, divizie operată de Salbac, cifra de afaceri a depășit 143 de milioane de lei, în creștere cu 7% față de nivelul din 2018, în condițiile unei creșteri a volumelor de aproape 2 procente pe categoria salamurilor crud-uscate. Creșterea valorică a fost susținută și de majorarea progresivă a prețurilor, ca urmare a scumpirii materiei prime din cauza gripei porcine africane.

Europrod SA, compania din grupul de firme Agricola ce comercializează semipreparate și produse tip ready-meal, a înregistrat, de asemenea, vânzări mai mari în 2019. Potrivit companiei, avansul a fost de 9%, în condițiile unei creșteri a volumelor comercializate de 3%.

„Creștem într-un ritm sănătos această categorie, motiv pentru care anul trecut am finalizat o investiție de 5,5 milioane euro, prin care am dublat capacitatea de producție. Circa 32% din produsele ready-meal merg la export”, completează președintele Agricola.

La ouă consum, produse la Avicola Lumina Constanța s-a înregistrat o menținere a cifrei de afaceri în 2019 (50,386 mil. lei), în condițiile în care compania a vândut  80 de milioane de ouă.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România și principalul exportator din această categorie. Prezent pe piață de la începutul anilor ’90, grupul deține 18% din piața cărnii de pui, este lider cu 19% din piața de semipreparate și produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola este lider în total segment Salam de Sibiu comercializat în România cu 50% cotă de piaţă medie, în valoare, potrivit datelor Nielsen.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content