FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Cooperativa Țara Mea încheie noi parteneriate în cinci dintre cele mai mari bazine legumicole

Cooperativa Țara Mea încheie noi parteneriate în cinci dintre cele mai mari bazine legumicole

Începând cu luna noiembrie, cinci cooperative reprezentând cei mai importanți producători de legume și fructe din bazine cunoscute ale țării – Vidra, județul Ilfov, Lungulețu – Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov și Olt intră sub umbrela asociației Cooperativa Țara Mea.

Este vorba despre zone renumite în agricultură, cu aproape 3.500 de hectare de legume în câmp și solarii, livezi și plantații de căpșuni care vor putea fi prezente mai ușor pe rafturile magazinelor prin intermediul Cooperativei Țara Mea.

„Suntem mândri să integrăm în familia Țara Mea bazinele Vidra, Lungulețu, Hunedoara, Ilfov și Izbiceni. Împreună, cooperativele au aproximativ 200 de membri în județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova și Buzău și dispun de peste 100 de hectare de solarii și culturi de legume în câmp, 150 de hectare de livadă și 1.000 de hectare de culturi vegetale”, susține Florin Burculescu, Președintele Cooperativei Țara Mea.

„La Lungulețu, toată lumea produce cartofi și varză fără să aibă o strategie de piață. Se produce mult, iar neavând o piață de vânzare asigurată, rezultă pierderi însemnate pentru producători aproape în fiecare an. A venit momentul să depășim această etapă și să devenim cu adevărat competitivi”, completează Ionuț Lăscaie, reprezentantul Cooperativei de la Lungulețu, un grup de legumicultori care lucrează împreună circa 3.000 de hectare de teren cultivate cu legume (două recolte anual). 

Costin Gheorghe, președintele Cooperativei care reprezintă județul Olt, spune că în cooperativa pe care o reprezintă sunt 50 de membri care lucrează în total aproximativ 50 de hectare de solarii. „Sunt legumicultori din generație în generație, pentru care cultura tomatelor nu mai are aproape niciun secret. Din păcate, nu putem spune același lucru și când vine vorba de vânzarea producției. Sperăm să rezolvăm o dată pentru totdeauna această problemă, iar de la anul consumatorii să găsească în magazine tot mai multe roșii de Izbiceni”, spune acesta. 

Cooperativa Țara Mea a anunțat recent că pregătește și cea mai mare platformă națională de legume, instrument online care va asigura contactul direct între fermierii locali și hypermarketuri, fără intermediari, scopul declarat fiind reducerea la jumătate a importurilor de legume și fructe.

Cooperativa Țara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România și are peste 1.000 de fermieri membri, cu activități care pornesc de la cultivarea legumelor, la procesarea lactatelor, producția de carne de porc și pasăre și până la produse finite și de băcănie.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content